21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Google World Wonders Project: Η λύση για “ταξίδια” την εποχή της κρίσης

    H Google παρουσίασε επίσημα χθες το “World Wonders Project”, το οποίο προσφέρει εντυπωσιακές θέες 360 μοιρών από 132 ιστορικά μνημεία σε 18 διαφορετικές χώρες.

    Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται υπέροχα σημεία στον πλανήτη, που ίσως δε φτάνει “μία ζωή” για να επισκεφθεί κάποιος, όπως τo Stonehenge στην Αγγλία, το παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας, της Νάπολης, της Πράγας (και άλλων πόλεων) καθώς και πολλές-πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στον κόσμο, στις οποίες μπορείτε να περιηγείστε για εβδομάδες.

    Μπορείτε να πλοηγηθείτε στα αξιοθέατα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Google Street View. Οι λήψεις έχουν γίνει με τις ειδικές κάμερες της Google και, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή τα αυτοκίνητα της εταιρείας δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν χρησιμοποιήθηκαν ειδικά… τρίκυκλα οχήματα. Επιπλέον, με τη βοήθεια συνεργατών της Google, όπως η Unesco, το Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων και το Getty Images, έχετε τη δυνατότητα να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε ιστορικό μνημείο, όπως περαιτέρω πληροφορίες, φωτογραφίες, 3D περιεχόμενο και video από το Youtube.

    To “World Wonders Project” ακολουθεί το “Art Project” της Google, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα ξενάγησης σε ορισμένα από τα διασημότητα μουσεία τέχνης στον πλανήτη, ενώ το λανσάρισμά του συμπίπτει με την 5η επέτειο του Google Street View.

    Αποτελεί ένα πρώτης τάξεως εργαλείο τόσο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όσο και για κάθε έναν που θέλει να ανακαλύπτει υπέροχες περιοχές στον κόσμο. Μπείτε στο site και ονειρευτείτε μαζί του. Τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη είναι ένα “κλικ” μακριά σας!

    www.google.com/culturalinstitute/worldwonders

    Πηγές: The Huffington Post & Telegraph

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles