21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η αποκαλυπτική έρευνα για τους κινδύνους των URL Shortener services!

    Ερευνητές από το Cornell Tech σε μελέτη τους εξέφρασαν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τα URL shorteners, τις υπηρεσίες δηλαδή που, αντί για το πλήρες link μίας ιστοσελίδας, σας παρέχουν ένα σύντομο και εύκολο URL. Οι προβληματισμοί αφορούσαν κυρίως υπηρεσίες της Google και της Microsoft που χρησιμοποιούν ή έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Bit.ly shortening tool.

    bit-ly

    Η σχετική μελέτη ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, με τους ερευνητές να αποδεικνύουν ότι links από -ευαίσθητα κάποιες φορές- δεδομένα από υπηρεσίες όπως το Google Maps ή το Microsoft OneDrive που είχαν συντομευτεί με τη βοήθεια υπηρεσιών shortener σε URLs έξι χαρακτήρων, βρέθηκαν εκτεθειμένα σε οποιονδήποτε, ο οποίος χρησιμοποιώντας τυχαίους συνδυασμούς μπορούσε να ανακαλύψει links με προσωπικές πληροφορίες, όπως αρχεία ή διευθύνσεις σπιτιών.

    Στην περίπτωση της Microsoft, η εταιρεία χρησιμοποιούσε το Bit.ly για να παράγει shortened URLs για αρχεία ή φακέλους που οι χρήστες έκαναν share στο OneDrive. Οι ερευνητές παρήγαγαν τυχαία πάνω από 71 εκατομμύρια πιθανά OneDrive short URLs, από τα οποία περισσότερα από 24.000 αποδείχθηκε ότι περιλαμβάνουν working links σε αρχεία και φακέλους.

    Όσον αφορά τώρα την Google, οι ερευνητές παρήγαγαν πάνω από 23 εκατομμύρια shortened Google Maps URLs και εντόπισαν ότι το 10% αυτών αφορούσαν πραγματικά directions που κάποιοι είχαν ζητήσει.

    Οι ερευνητές παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους σε Google και Microsoft, με την πρώτη να απαντάει με πιο δυνατά shortened links, ενώ η Microsoft αφαίρεσε τα shortened URLs εντελώς από την υπηρεσία της μετά από κάποιο διάστημα.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles