17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Κύπρος στις πρώτες θέσεις της κατάταξης για αγορές μέσω διαδικτύου από άλλες χώρες: Ημερίδα για τις Νομικές Πτυχές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Κύπρο

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τα στοιχεία που παρουσίασε η Ανώτερη Σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων Περιεχομένου και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Megan Richards κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου το Υπουργείο Ενέργειας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, με θέμα τις Νομικές Ρυθμιστικές Πτυχές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και τις Βέλτιστες Πρακτικές στη Χρήση της Ψηφιακής Τεχνολογίας.

    The button for purchases on the keyboard. Online shop.

    Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε η κα. Megan Richards, Μάλτα και Κύπρος, εμφανίζονται κατά αναλογία πληθυσμού, να κατέχουν τις 2 πρώτες θέσεις των 28 της Ευρώπης για αγορές μέσω διαδικτύου από άλλες χώρες. (αγορές δηλαδή που πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου από εταιρείες που βρίσκονται εκτός των συνόρων τους)

    Να σημειωθεί επίσης ότι κατά την διάρκεια της ημερίδας , που έγινε στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών στη Λευκωσία, η Δρ. Χριστιάνα Μάρκου, Λέκτορας Νομικής, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανέλυσε με απλό και κατανοητό τρόπο, τις Νομικές Πτυχές που διέπουν το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στη Κύπρο, περιγράφοντας τις νομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που διαθέτουν ιστοσελίδα και ηλεκτρονικό κατάστημα και τις πληροφορίες που πρέπει να παρέχουν οι ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα προς τους τελικούς τους αποδέκτες. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από εταιρείες που αξιοποιούν με επιτυχία τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Στέλιος Χειμώνας και η Ανώτερη Σύμβουλος της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνιακών Δικτύων Περιεχομένου και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα. Megan Richards.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles