21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Μεγάλη Απόδραση κυκλοφορεί σε Blu-ray για την 50η επέτειο

    Μία σούπερ κλασική παραγωγή του παγκόσμιου σινεμά με ένα από τα καλύτερα καστ που βρέθηκε ποτέ μαζί στο ίδιο σετ. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου, το φιλμ καταγράφει την προσπάθεια κρατούμενων να αποδράσουν από το γερμανικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας, Luft North, σχέδιο που έβαλαν σε εφαρμογή στις 24 Μαρτίου του 1944. 50 χρόνια μετά κυκλοφορεί σε Blu-ray (Odeon) για να γιορτάσει με HD τρόπο μισό αιώνα κινηματογραφικής ζωής. 

    Great Escape 1

    Το πιο λαμπερό δεν γίνεται καστ των Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Coburn, Charles Bronson κλπ., υποδύονται εξ αρχής με “ωραιοποιημένο” Χολιγουντιανό αέρα είναι αλήθεια τους κρατούμενους, με το τέλος μόνο να παίρνει αναπόφευκτα μία πιο έντονη, με σασπένς ατμόσφαιρα, όταν η περιπέτειά τους φτάνει στο αποκορύφωμα της απόδρασης. Το φιλμ του ’63, που στέκεται αρκετά καλά για την ηλικία του, παγίωσε τη φήμη του McQueen, που διαπρέπει στο ρόλο του κρατούμενου που όσο μπαίνει στην απομόνωση, τόσο ατσαλώνεται το ηθικό του. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κλασικές σκηνές της απόδρασης, εκεί όπου αυτός ο γεννημένος cool τύπος έδειξε τη μεγάλη του αγάπη για τις μηχανές.

    Εxtras: Σχολιασμός από σκηνοθέτη John Sturges, και μία πλειάδα από featurettes όπου μαθαίνεις τα πάντα για το φιλμ. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι το εξαιρετικό 50λεπτο Τhe Untold Story που αναφέρεται στο πραγματικό γεγονός της απόδρασης μέσα από δραματοποιημένο υλικό, αφηγήσεις όσων επέζησαν και ιστορικών. Χωρίς υπερβολές θα σας καθηλώσει και μάλιστα εάν τύχει να επιστρέψετε αμέσως στο φιλμ, θα κάνετε ώρα μέχρι να συνηθίσετε την «ωραιοποιημένη» Χολιγουντιανή εκδοχή της ιστορίας.

    https://www.youtube.com/watch?v=p1mvM66HHZc

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles