19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η πόλη της Βαρκελώνης εγκαταλείπει τα Windows για το Linux

    Η πόλη της Βαρκελώνης ανακοίνωσε το σχέδιό της να εγκαταλείψει τα Windows και το Office, προτιμώντας εναλλακτικές λύσεις ανοιχτού κώδικα. Το Linux θα είναι το λειτουργικό σύστημα επιλογής τους, σε μία προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων, παρακάμπτοντας τις “συνδρομές” που πρέπει να δίνουν στη Microsoft.

    Park-Guell

    Δε γνωρίζουμε ακόμη λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς η πόλη της Βαρκελώνης σχεδιάζει τη μετάβαση σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ωστόσο, έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι του δήμου έχουν εξοπλιστεί με σταθμούς εργασίας που τρέχουν Ubuntu και με προεγκατεστημένο τον Firefox για την περιήγηση στο Διαδίκτυο.

    Παραμένει να δούμε πόσο επιτυχής θα είναι η απομάκρυνση από τα Windows μακροπρόθεσμα, καθώς τα προηγούμενα παραδείγματα δεν ήταν ενθαρρυντικά.

    Το 2003, το Μόναχο παρουσίασε τα σχέδιά του για τη μετάβαση στο Linux, μια διαδικασία που χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να υλοποιηθεί. Όμως, η πόλη αποφάσισε τελικά να επιστρέψει στα Windows, μετά από εκτεταμένα παράπονα σχετικά με μειωμένη απόδοση και παραγωγικότητα. Η Βιέννη έκανε παρόμοια μετάβαση στο Linux το 2005, αλλά επέστρεψε και αυτή στο οικοσύστημα της Microsoft το 2009.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles