15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Intel: Να με ποιους τρόπους θα πετύχει την ευρύτερη υιοθέτηση του Thunderbolt 3

    Η Intel ανακοίνωσε σήμερα ότι επιθυμεί να λάβει μέτρα προς την κατεύθυνση της ευρύτερης υιοθέτησης του προτύπου Thunderbolt 3, διαθέτοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προτύπου στη βιομηχανία χωρίς δικαιώματα χρήσης. Η κίνηση αυτή θα συμβάλλει στην επέκταση του οικοσυστήματος Thunderbolt, καθιστώντας το πρωτόκολλο πιο οικονομικά προσιτό στις μεγάλες βιομηχανίες και στους κατασκευαστές αξεσουάρ. Η Intel ανακοίνωσε επίσης ότι θα ενσωματώσει το Thunderbolt 3 στα μελλοντικά CPUs, αν και δεν παρείχε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

    thunderbolt-3-ports-macbook-pro

    Το νέο all-in-one design που μας υπόσχεται η Intel θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χώρου στο Mac ή σε ένα PC, μειόνοντας παράλληλα και την κατανάλωση ενέργειας που προκύπτει, με το να εξαλείφει την ανάγκη χρήσης Thunderbolt controller. Η Intel προσθέτει επίσης ότι με το Thunderbolt 3 ενσωματωμένο στα CPUs ίσως δούμε ακόμη λεπτότερες συσκευές στο άμεσο μέλλον, παρά το γεγονός ότι ο Thunderbolt 3 controller που χρησιμοποιείται στο MacBook Pro έχει διαστάσεις της τάξεως των 10.7mm×10.7mm μόλις. Υπενθυμίζουμε, ότι το MacBook Pro φέρει δύο ή τέσσερις θύρες Thunderbolt 3, αναλόγως το μοντέλο.

    Το Thunderbolt 3 προσφέρει ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων ως 40 GBps, επιτρέποντας μια ταινία ανάλυσης 4k να μεταφέρεται σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Το interface είναι κατάλληλο για 4K virtual reality περιεχόμενο σε PCs, για high-end gaming και single-cable περιφερειακά, όπως εξωτερικές οθόνες, docks και μέσα αποθήκευσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles