21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κινέζοι hackers εναντίον H.Π.Α. Έφτασε η ώρα της «εκδίκησης» για τις αμερικανικές εταιρίες;

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές μεγάλες εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων δέχονται συντονισμένες επιθέσεις από Κινέζους hackers, οι οποίοι αφού πρώτα κάνουν φύλλο και φτερό τα security συστήματα τους, συνήθως «σηκώνουν» από τους servers από προσωπικά στοιχεία μέχρι μελλοντικά projects και άλλου είδους data που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσουν σε ξένα χέρια. Το αμερικανικό Κογκρέσο γνωρίζει πολύ καλά πως έχει η κατάσταση και όπως ακούγεται για να μπορέσει να καταπολεμήσει τους Κινέζους hackers επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να «ανταποδίδουν» τις επιθέσεις που δέχονται.

    Chinese hackers 2

    Τι πρακτικά θα σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι οι εταιρείες θα προσλαμβάνουν και εκείνες hackers, έτσι ώστε να μπορούν (εάν όχι να ανακτήσουν τα δεδομένα που έχουν κλαπεί), να εισβάλλουν στα συστήματα των Κινέζων hackers, σβήνοντας τα κλεμμένα data. Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, υπάρχουν σκέψεις στους Αμερικανούς αξιωματούχους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ειδικό δικαστήριο, το οποίο θα εκδικάζει αποκλειστικά υποθέσεις κυβερνοεπιθέσεων και με βάση τις αποφάσεις του, θα δίνει (ή όχι) την άδεια στα «θύματα» για να… πάρουν το αίμα τους πίσω. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν τελικά το Κογκρέσο θα προχωρήσει στην υλοποίηση του προαναφερθέντος φιλόδοξου σχεδίου, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές (Η.Π.Α και Κίνα) βρίσκονται εδώ και καιρό σε έναν ακήρυχτο κυβερνοπόλεμο, με τις δύο υπερδυνάμεις να μετρούν ήδη τις “απώλειες” τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles