18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
More

    Κι όμως! Η Google υποβιβάζει τον Chrome

    Θα μπορούσε να αποτελέσει σκάνδαλο. Η Google υποβίβασε τον Chrome browser στα αποτελέσματα αναζήτησης, εξαιτίας μίας καμπάνιας marketing που πήγε… στραβά.

    Δύο bloggers αποκάλυψαν πως τουλάχιστον σε μία περίπτωση, ένα blog που φιλοξενεί posts επί πληρωμή, είχε link που οδηγούσε απευθείας στο site για το download του Chrome. H Google είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά τα “πληρωμένα links” που επηρεάζουν την κατάταξη των sites. Όσο κι αν η εταιρεία ποτέ δεν ενέκρινε αυτή την καμπάνια, δεν δίστασε να υποβαθμίσει τον Chrome, το ίδιο της το προϊόν δηλαδή, επειδή έγιναν αυτές οι κακές πρακτικές.

    Η “τιμωρία” του Chrome θα διαρκέσει 60 ημέρες και μετά το πέρας της περιόδου αυτής, όπως αναφέρει ο υπεύθυνος της Google για την παρακολούθηση της ορθότητας του PageRank, οι άνθρωποι του Chrome θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημά τους ώστε η θέση του Chrome να επανεξεταστεί.

    Αν αναζητήστε την λέξη browser στο Google θα δείτε πως ο Chrome δεν υπάρχει στην πρώτη σελίδα ενώ όσοι από εσάς διαθέτετε το tooblar που δείχνει το page ranking των σελίδων που επισκέπτεστε, θα δείτε πως αν πάτε στην σελίδα απ’ όπου μπορείτε να κατεβάσετε τον Chrome, το PageRank της σελίδας είναι 0/10.

    Δεν θα πούμε ψέματα… εντυπωσιαστήκαμε. Είναι καλό να ξέρει κανείς πως για εταιρείες όπως η Google δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Kudos

    Πηγή: ComputerWorld

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles