17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    “Κουρσάρος” του Hollywood στα 92 του

    Ο παππούς που βλέπετε στη φωτογραφία ονομάζεται Hyman Strachman, έχει φτάσει τα 92 του χρόνια και απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί έναν από τους γηραιότερους… “πειρατές” του Hollywood. Το hobby του κ. Strachman είναι να αντιγράφει… “παράνομα” ταινίες και να τις στέλνει στους Αμερικανούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν για τη διασκέδασή τους.

    “Δεν είναι σωστό, αλλά το έχω κάνει” αναφέρει ο ίδιος. Πολλές φορές, μάλιστα, στέλνει τις ταινίες, πριν καν κυκλοφορήσουν στα αμερικανικά σινεμά. “Είδαμε το Transformers πριν βγει στις αίθουσες” αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος… κι αυτή είναι βέβαια, μία μόνο από τις αμέτρητες ταινίες που έχει αντιγράψει ο 92χρονος.

    Ο συμπαθής παππούς, που είναι γνωστός στους στρατιώτες ως “Big Hy”, υπολογίζεται ότι έχει στείλει πάνω από 300.000 αντίτυπα από ταινίες στους στρατιώτες, από το 2004 που ξεκίνησε – μία διαδικασία η οποία του έχει στοιχίσει γύρω στα 30.000 δολάρια. Έχει αγοράσει, μάλιστα, ακόμη και επαγγελματικό αντιγραφικό για τις ταινίες κόστους 400 δολαρίων.

    Ο κ. Strachman γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης το 1920 από Πολωνούς μετανάστες, ενώ έχει εργαστεί ως χρηματιστής στη Wall Street έως τη συνταξιοδότησή του το 1990. Το 2003, μετά το θάνατο της γυναίκας του, ανακάλυψε μία τοποθεσία στο Internet με αιτήματα στρατιωτών. Έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί με την αντιγραφή των ταινιών, έχοντας ένα αίσθημα συντροφικότητας γι’ αυτούς, αν και οι πλέον πρόσφατες δικές του αντίστοιχες εμπειρίες ήταν από τις υπηρεσίες του στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

    Πηγή: NYT

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles