15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Με Logitech controller των 30 δολαρίων ο χειρισμός του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan

    Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Το υποβρύχιο Titan με τους πέντε επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε σχεδόν δύο ώρες μετά την κατάδυσή του προς τον Τιτανικό, ελεγχόταν από ένα ξεπερασμένο video game controller.

    Δεν είναι ασυνήθιστη η χρήση ανάλογων χειριστηρίων στο navigation system σκαφών ή στρατιωτικών drones, όμως σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ένα Logitech PC controller που κοστίζει περίπου 30 δολάρια. Το χειριστήριο μάλιστα εμφανίζεται σε videos σχετικά με το υποβρύχιο, πριν αυτό κυκλοφορήσει με ελαφρώς τροποποιημένους μοχλούς. Πρόκειται για ένα Logitech G F710, διαθέσιμο στο Amazon σε ανανεωμένη έκδοση. Το πρωτότυπο έχει βαθμολογία 4.2/5.

    Αυτό δεν είναι χειριστήριο PlayStation, όπως αναφέρουν κάποια δημοσιεύματα, παρόλο που μοιάζει περισσότερο με αυτό. Αντίθετα, οι συμβατές συσκευές είναι όλες Windows-based, πηγαίνοντας πίσω στα Windows Vista και Windows 7. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το χειριστήριο συνδέεται με το περιστατικό, ούτε η Logitech φέρνει κάποια ευθύνη, αφού όταν κατασκευάστηκε το χειριστήριο δεν υπήρχε καμία υπόσχεση για “submarine control”.

    Ωστόσο, ο Stockton Rush, διευθύνων σύμβουλος της OceanGate Expeditions, είπε: “Τρέχουμε το όλο θέμα με αυτό το video game controller”, υποδεικνύοντας ότι το κατέστησαν απαραίτητο για τη λειτουργία του υποβρύχιου.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles