16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    ΜΙΤ: Σταματά τη συνεργασία με Huawei και ZTE

    mit-institouto-mit

    Το MIT ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη 3 απριλλιου 2019, ότι τερματίζει τις συνεργασίες με τις Huawei Technologies και ZTE Corp εξαιτίας των ερευνών των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών πάνω στις φερόμενες παραβιάσεις κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την αμερικανική κυβέρνηση από τις κινεζικές εταιρείες.

     

    Η αντιπρόεδρος έρευνας του ΜΙΤ, Μαρία Ζούμπερ, σε επιστολή της που αναρτήθηκε online αναφέρει τα ακολουθα «Το MIT δεν αποδέχεται νέες αλληλεπιδράσεις ούτε ανανεώνει υπάρχουσες με τη Huawei και τη ΖΤΕ ή τις θυγατρικές τους, εξαιτίας ομοσπονδιακών ερευνών σχετικά με τις παραβιάσεις περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο κυρώσεων».

     

    Η Ζούμπερ πρόσθεσε επίσης ότι οι συνεργασίες του ιδρύματος με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία θα εξεταστούν περαιτέρω. Σημειώνεται ότι εκτος του MIT, σταμάτησε πριν από λίγους μήνες και το Oxford University στη Μ. Βρετανία να δέχεται χρηματοδότηση από τη Huawei.

     

    Όπως σημειώνει το Reuters, το ΜΙΤ εντάσσεται και αυτό σε μια μακρά λίστα αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σταματούν τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei και άλλων κινεζικών εταιρειών για να αποφύγουν τη διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

     

    Η Μενγκ Ουαντζού, οικονομική διευθύντρια και κόρη του ιδρυτή της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, είχε συλληφθεί στον Καναδά τον Δεκέμβριο, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

    Επίσης, η ΖΤΕ αναγκάστηκε να παύσει μέρος των δραστηριοτήτων της μεταξύ του Απριλίου και του Ιουλίου το 2018 εξαιτίας αμερικανικών κυρώσεων, αφού στελέχη του υπουργείου Εμπορίου ανέφεραν ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει μια προηγούμενη συμφωνία και είχε εντοπιστεί να αποστέλλει παράνομα αμερικανικής προέλευσης αγαθά στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Ακολούθησε άρση των κυρώσεων όταν η ΖΤΕ πλήρωσε 1,4 δισ. δολάρια σε πρόστιμα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles