14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Mobile World Congress 2014 – The final sum up

    mwc-2014

    Τις προηγούμενες ημέρες το DigitalLife.gr «βομβαρδίστηκε» από πληροφορίες που σχετίζονταν με το Mobile World Congress 2014 (ή MWC 2014) που διεξήχθη στη Βαρκελώνη. Η Smart Press, εξ’ άλλου κάλυψε το event με ομάδα επτά (!) ατόμων που βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Καταλανίας καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, την ώρα που το υπόλοιπο team του DigitalLife.gr έμεινε στην Αθήνα, γεμίζοντας τα… κενά και ολοκληρώνοντας την όλη κάλυψη.

    Στο φετινό MWC είχαμε όμως πολλές εξελίξεις. Νέες τάσεις, ιδέες, συνεντεύξεις Τύπου και ομιλίες και φυσικά συσκευές: μεγάλες, μικρές, ισχυρές, budget, αμερικάνικες, κινέζικες, κορεάτικες… Αν δεν κάναμε κάτι στη Βαρκελώνη αυτό ήταν να… πλήξουμε με όλα αυτά που είχαμε να δούμε κατά την παραμονή μας εκεί. Και επειδή ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος (μιλάμε για πάνω από 100 κείμενα και κάλυψη που συνιστά… ρεκόρ για MWC στο DigitalLife.gr)! Πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε στο φετινό MWC;

    Sony Xperia Z2 hands-on MWC 2014

    MWC 2014: Οι Συσκευές

    Η συσκευή που συγκέντρωσε ίσως το ενδιαφέρον κοινού και Τύπου περισσότερο από κάθε άλλη ήταν το Galaxy S5 της Samsung. Ο Δημήτρης Σκιάννης το είδε μία φορά και μετά… το ξαναείδε έχοντας περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του ώστε να το περιεργαστεί! Τα δε benchmarks που έτρεξε «on the go», λένε όλη την αλήθεια για το νέο… μηχανάκι της Samsung. Από κοντά φυσικά και η Sony με το καταπληκτικό Xperia Z2. Η τελευταία μάλιστα ασχολήθηκε και με τη mid-range κατηγορία παρουσιάζοντας και το Xperia M2. Η ZTE δεν έμεινε άπραγη στη Βαρκελώνη φέρνοντας μαζί της το phablet Grand Memo II και το Grand S II ενώ… πληθωρική ήταν και η παρουσία της Nokia με τα Nokia X, Nokia X+, Nokia XL και Nokia 220.

    Υπερπλήρης ήταν και η γκάμα της LG με την κορεάτικη εταιρεία να μας συστήνει με καμάρι τα G Flex, G2 mini και G Pro 2. Οι εκπλήξεις φυσικά δεν έλειψαν από το Fira Europa της Βαρκελώνης. Η Alcaltel φερ’ ειπείν μας προσέφερε το One Touch Idol 2S την ώρα που η Jolla, οι πρώην developers της Nokia, είχαν τη δικιά τους πρόταση με το Jolla Phone που μάλιστα έφερε το νέο Sailfish OS! Δυνατή και η HTC με τα Desire 610 και Desire 816 όπως και η Huawei (σε δικό της press event) με το Ascend G6. Εντυπωσιακά ήταν τα PadFone Mini, ZenFone 5 και ZenFone 6 της ASUS καθώς και το YotaPhone της ρωσικής Yota, ενώ θετικότατες εντυπώσεις μας άφησε και το Vibe Z από τη Lenovo, εταιρείες που αν μη τι άλλο δεν μας έχουν συνηθίσει σε κυκλοφορίες κινητών τηλεφώνων.

    Πέραν των smartphones ωστόσο, στο MWC 2014 είχαμε και αρκετές ακόμα portable συσκευές. Ξεχωρίσαμε φερ’ ειπείν το laptop Yoga 2 Pro 13 της Lenovo ενώ από tablets το MediaPad X1 της Huawei και φυσικά το Z2 tablet από τη Sony.

    Group_Gear_2_Neo_610x483

    MWC 2014: Τα wearables

    «Συσκευές» όμως δεν είναι μόνο τα laptops, τα tablets, τα smartphones και τα… phablets. Το μεγάλο «trend» του MWC 2014 ήταν τα wearables, όλα εκείνα τα gadgets που φέτος (και στο μέλλον γενικότερα) θα… φορεθούν πολύ –pun intended. Τέτοια ήταν τα Samsung Gear Fit (βάλε και το Tizen OS από κοντά), το Talkband B1 της Huawei, ακόμα και το ρολόι Ornate Truesmart. Για να μη μιλήσουμε για το… wearable smartphone της Alcatel, OneTouch Pop Fit. Wearable θεωρείται και καθετί της GoPro: είδαμε από κοντά τη Hero 3+ Black Edition ενώ ενημερωθήκαμε και για αρκετά ακόμα gadgets της εταιρείας.

    microsoft kentriki

    MWC 2014: Press events & συνεντεύξεις

    Για τη Huawei και το press event της τα είπαμε λίγο πιο πάνω. Δώσαμε το «παρών» στο press & analyst event της Microsoft όπου η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα το Windows Phone 8.1 update, την ώρα που το WhatsApp αποκάλυπτε ότι σύντομα οι χρήστες του θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν κλήσεις μέσα από αυτό. Μιλώντας για WhatsApp, το «κλου» του MWC ήταν το δίχως άλλο η ομιλία του Mark Zuckeberg, ιδρυτή και CEO του Facebook, λίγες μέρες αφότου το τελευταίο εξαγόρασε το WhatsApp. Και ευκαιρίας δοθείσης, να σου θυμίσουμε ότι το Facebook Messenger σύντομα θα διατεθεί και σε Windows Phones.

    Από συνεντεύξεις είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Lenovo και της ASUS. Ενδιαφέροντα ήταν τα όσα είπε στο πλαίσιο του MWC o John Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackBerry, μια από τα ίδια και για το αφεντικό του Android, Sundar Pichai. Πολύ… ψωμί και ελληνικό ενδιαφέρον είχε και η συνέντευξη Τύπου της Deutsche Telekom. Όσο για την ελληνική παρουσία στη Βαρκελώνη; Η λίστα είναι μεγάλη και φαντάζει… ατελείωτη χάρη στη δουλειά που έγινε για ακόμα μια χρονιά από τον ΣΕΚΕΕ αλλά και τις εταιρείες που είχαν το δικό τους booth στο event (Globo, Intracom, κ.α.). Για να πάρεις μια υπερπλήρη ιδέα της ελληνικής συμμετοχής στο φετινό MWC, δεν έχεις παρά να κάνεις μια βόλτα από το Infocom.gr.

    connected-car

    MWC 2014: Τάσεις & τεχνολογίες

    Στο MWC παρουσιάστηκαν ακόμα αρκετές νέες τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Οι πτήσεις από και προς το «Ελ. Βενιζέλος» σύντομα θα έχουν internet ενώ τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα (aka connected cars) κερδίζουν ολοένα περισσότερο έδαφος (πέρυσι είχαμε connected home, φέτος connected cars). Τελείως «γεια σου» και η microSD της Sandisk στα 128GB ενώ οι… diehard φαν της τεχνολογίας σίγουρα θα ξεχώρισαν τους νέους Snapdragon. Το CamMe ήταν πιθανότατα το πιο καινοτόμο app του MWC ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα απαραίτητα βραβεία –δες ποια ανακηρύχθηκαν καλύτερα smartphone και tablet!

    Και επειδή δεν πιστεύω να έχεις παράπονο από τις καθημερινές μας ανταποκρίσεις, θυμήσου τα τέσσερα… What’s Up! βίντεό μας από τη Βαρκελώνη, ένα για κάθε μέρα του MWC!

     

    Άντε και του χρόνου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles