17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    MWC 2023: 5 σημεία “κλειδιά” για το μέλλον των smartphones

    Το MWC 2023 σύντομα θα κλείσει τις πύλες του. Το team της Smart Press και το Digital Life βρέθηκαν στη Βαρκελώνη και έκαναν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σας μεταφέρουν αναλυτικά όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτές τις ημέρες είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλές συσκευές, που αναμένονται στην αγορά, από κοντά και να βγάλουμε μερικά βασικά συμπεράσματα για το μέλλον της βιομηχανίας των smartphones. Δείτε, λοιπόν, στη συνέχεια τι μάθαμε από το φετινό MWC.

    Έρχονται αλλαγές τα επόμενα χρόνια!

    Θυμάστε πως ήταν τα πρώτα smartphones; Υπήρχαν εκείνα με τα πληκτρολόγια, άλλα ήταν στρογγυλά, άλλα τετράγωνα. Όλα αυτά όμως πια αποτελούν μακρινό παρελθόν. Η μορφή 16:9 καθιερώθηκε σε οθόνες smartphone στις αρχές της δεκαετίας του ’00 και πλέον μπορούμε να μιλάμε για αναδιπλούμενες συσκευές που προσφέρουν ευελιξία στη σύγχρονη καθημερινότητα. Στο MWC του 2023 όμως, η Motorola μας πρόσφερε μια πρώτη ιδέα για τα κινητά του μέλλοντος, παρουσιάζοντας μια rollable συσκευή, με οθόνη που μεγαλώνει κάθε φορά που το απαιτούν οι περιστάσεις.

    Συγκεκριμένο target group

    Στο πλαίσιο του MWC, είδαμε το OnePlus 11, μια συσκευή με… χαρακτήρα, αλλά και το OnePlus 11 Concept που κάνει μερικά μικρά βήματα, στοχεύοντας στους gamers. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Realme GT 3, το οποίο επίσης τολμά να κάνει κάτι όσον αφορά το σχεδιασμό. Οι μεγάλες εταιρείες, αντί να παράγουν συσκευές ενός μεγέθους για όλους, επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στους θαυμαστές τους και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί.

    Τέλος για τα premium smartphones κάτω των 1.000 ευρώ

    Ψάχνετε για ένα smartphone υψηλών προδιαγραφών, που να κοστίζει 1.000 ευρώ; Ξανασκεφτείτε το! Οι “ναυαρχίδες” σε όλες τις τρέχουσες σειρές των εταιρειών σπάνε το “φράγμα” των 1.000 ευρώ και οι προσιτές επιλογές γίνονται όλο και πιο σπάνιες. Στο MWC δεν υπήρξε καμία ένδειξη ότι η τάση αυτή θα επιβραδυνθεί.

    Mixed Reality technology

    Ένα άλλο θέμα στο MWC ήταν η Μεικτή Πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα “έξυπνα” γυαλιά δεν «ταξιδεύουν» το χρήστη σε ένα εντελώς απομονωμένο σύμπαν, αλλά αναμιγνύουν την εικόνα της πραγματικότητας, που καταγράφει η κάμερα, με εικονικό περιεχόμενο. Φυσικά, η εξαιρετικά ακριβής παρακολούθηση και η καλύτερη δυνατή κάμερα στα γυαλιά είναι σημαντικά στοιχεία.

    Αλλάζουν τη “σκακιέρα” τα δορυφορικά τηλέφωνα

    Στη Βαρκελώνη, η Bullitt Group παρουσίασε το Cat S75. Με υψηλή πιστοποιήση αντοχής, η συσκευή αντέχει οποιαδήποτε κακουχία φέρνει μπροστά της η απαιτητική καθημερινότητα, ακόμη και την απώλεια σήματος. Εκτός από την εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα 5G που προσφέρει, το Cat S75 περιλαμβάνει επίσης το υπερσύγχρονο τσιπ NTN (Mη Επίγειο Δίκτυο Επικοινωνίας) της MediaTek που επιτρέπει την άμεση συνδεσιμότητα με γεωστατικούς δορυφόρους 37.500 χιλιόμετρα πάνω από τη γη, καθιστώντας δυνατή την αποστολή μηνύματος ή την πραγματοποίηση αιτήματος βοήθειας SOS, ακόμη και σε περιοχές χωρίς κάλυψη κινητής τηλεφωνίας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles