15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ogooglebar. Η νέα σουηδική λέξη που “ενόχλησε” τη Google

    google

    Το Swedish Language Council αποφάσισε να αφαιρέσει μία νέα λέξη που είχε προσθέσει πρόσφατα στην ετήσια λίστα του, λόγω διαμαρτυριών του αμερικανικού κολοσσού της αναζήτησης.

    Πρόκειται για τη λέξη ogooglebar (ungooglable) που είχε προστεθεί μέσα στο 2012 στη λίστα των νέων λέξεων για τη σουηδική γλώσσα. Σύμφωνα με τον ορισμό που είχε δοθεί γι’ αυτήν, πρόκειται για “κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί στον Παγκόσμιο Ιστό με τη χρήση μίας μηχανής αναζήτησης”.

    Η Google έλαβε υπόψη της τη νέα λέξη και φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στο σουηδικό συμβούλιο, ζητώντας την αλλαγή του ορισμού, ώστε να μη συμπεριλαμβάνει αναζητήσεις που προέρχονται από άλλες μηχανές αναζήτησης, αλλά μόνο της Google.

    Αυτό, όμως, φαίνεται πως εξόργισε το συμβούλιο, που αποφάσισε όχι να τροποποιήσει τον ορισμό, αλλά να αφαιρέσει εντελώς τη νέα λέξη.

    Όπως σημειώνει πάντως το Forbes, ο λόγος που η Google διαμαρτυρήθηκε είχε να κάνει με λόγους προστασίας του “trademark” της, καθώς θεωρήθηκε ότι ένας ορισμός για τη λέξη που περιλαμβάνει και άλλες μηχανές αναζήτησης -και όχι μόνο τη Google- θα το αποδυνάμωνε.

    Μπορεί να φαίνεται μία λεπτομέρεια, αλλά φαίνεται πως κολοσσοί του μεγέθους της Google δίνουν σημασία και σ’ αυτές. Οι Σουηδοί, πάντως, δεν είναι καθόλου χαρούμενοι με το όλο θέμα που προέκυψε, με τους υπεύθυνους του συμβουλίου να σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η αφαίρεση της λέξης από την ετήσια λίστα τους (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά) δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιείται, καθώς ο λόγος είναι ελεύθερος.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles