17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Οι πιο συχνές απάτες των δικτύων με δωρεάν Wi-Fi

    wifi_hack

    Το 87% των ανθρώπων μπαίνουν χωρίς να το πολυσκέφτονται σε δωρεάν ασύρματα δίκτυα μέσα σε εστιατόρια ή αεροδρόμια., χρησιμοποιώντας  το Wi-Fi  για να εργαστούν με αποτέλεσμα τα εταιρικά και τα προσωπικά τους  δεδομένα να βρίσκονται εκτεθειμένα. Ακόμα πιο σοβαρό είναι το εύρημα σχετικής έρευνας της Intel Security που αποκαλύπτει ότι το 22% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν δωρεάν δημόσια Wi-Fi , κάνουν  τραπεζικές  συναλλαγές χωρίς καν  δεύτερη σκέψη.. Η συγκεκριμένη έρευνα της Intel Security αποκάλυψε  επίσης ότι το μεγαλύτερα προβλήματα από τα δημόσια δωρεάν Wi-Fi δίκτυα προέρχονται από πιθανώς παραπλανητικά hot spots.  Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πιστοποίηση γνησιότητας των hot spots. Τα περισσότερα από αυτά εμφανίζουν κάποια home page, όπου καλούν όσους θέλουν να συνδεθούν να δώσουν κάποια προσωπικά στοιχεία. Η πρόσβαση στο Internet γίνεται δεκτή, ο χρήστης σερφάρει αμέριμνος στο smartphone ή το laptop του, μόνο που ό,τι στοιχείο αποστέλλει υποκλέπτεται. Οι πιο συχνές απάτες που χρησιμοποιούνται σε δωρεάν δημόσια ασύρματα δίκτυα είναι οι εξής:

    • Όλα τα δεδομένα που διακινούνται μέσα στο δημόσιο δίκτυο περνούν μέσα από κάποιο χακαρισμένο router
    • «Εμφύτευση» malware μέσα στη συσκευή η οποία φιλοξενεί την αρχική σελίδα login
    • Παρακολούθηση της κίνησης του δικτύου και αξιοποίηση ανάλυσης για υποκλοπή δεδομένων. Η μέθοδος αυτή είναι πολύ συχνή και ονομάζεται Wi-Fi sniffing

     Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, τα εργαλεία για να υποκλέψει κανείς δεδομένα δεν είναι καθόλου εξειδικευμένα. Υπάρχουν διαθέσιμα ελεύθερα στα «σκοτεινά» σοκάκια του Internet και μπορεί ο καθένας να τα προμηθευτεί και να τα χρησιμοποιήσει με ελάχιστες γνώσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles