15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Οι ταινίες της εβδομάδας: Στις αίθουσες η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας “The Creator”

    Μια ακόμα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα. Στις αίθουσες, οι fans του Γούντι Άλεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη νέα του ταινία, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να ταράξει τα… νερά με τις απρόβλεπτες συνέπειές της. Αναλυτικά, προβάλλονται τα εξής:

    Γυρίσματα της Τύχης (“Coup de Chance”)

    Ρομαντική κομεντί, γαλλοβρετανική παραγωγή του 2023, σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν, με τους Μελβίλ Πουπό, Λου ντε Λαάζ, Νίλις Σνάιντερ, Βαλερί Λεμερσιέ, Σάρα Μαρτέν, Νιλς Σνάιντερ, Γκρεγκορί Γκαντεμπουά κα.

    Η Φανί και ο Ζαν μοιάζουν το τέλειο παντρεμένο ζευγάρι. Στην πραγματικότητα ο Ζαν είναι ελεγκτικός και κτητικός. Όταν η Φανί πέφτει τυχαία πάνω σε έναν παλιό συμμαθητή της, τον Αλέν, θα αρχίσει να τον συναντά κρυφά, κινώντας τις υποψίες του Ζαν.

    Ο Δημιουργός (“The Creator”)

    Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Γκάρεθ Έντουαρντς, με τους Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Τζέμα Τσαν, Κεν Γουατανάμπι, Άλισον Τζάνεϊ, Μπενεντίκτ Γουόνγκ, Στέιργκιλ Σίμπσον κα.

    Ο Τζόσουα, ένας σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας των ειδικών δυνάμεων που θρηνεί την εξαφάνιση της συζύγου του, επιστρατεύεται για να βρει και να σκοτώσει τον Δημιουργό, τον μόνιμα ασύλληπτο αρχιτέκτονα ενός προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει κατασκευάσει ένα μυστηριώδες όπλο με τη δύναμη όχι μόνο να τερματίσει τον πόλεμο αλλά και να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Ο Τζόσουα μαζί με μία ομάδα από ελίτ μυστικούς πράκτορες θα διανύσουν εχθρικά εδάφη και θα βρεθούν στη σκοτεινή καρδιά μιας περιοχής που κατοικείται από «πλάσματα» Τεχνητής Νοημοσύνης.

    Saw X

    Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Κέβιν Γκρούτερτ, με τους Τόμπιν Μπελ, Σόνι Σμιθ, Στίβεν Μπραντ κα.

    Ένας άρρωστος και απελπισμένος Τζον Κρέιμερ ταξιδεύει στο Μεξικό για μια επικίνδυνη και πειραματική ιατρική διαδικασία με την ελπίδα μιας θαυματουργής θεραπείας για τον καρκίνο του, μόνο για να ανακαλύψει ότι ολόκληρη η επέμβαση είναι μια απάτη με σκοπό την εξαπάτηση των πιο ευάλωτων.

    Άμλετ

    Η καλύτερη μεταφορά του φημισμένου έργου του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ, που επαναπροβάλλεται σε ψηφιακές κόπιες, με αφορμή τα 60 χρόνια από την πρεμιέρα της.

    Διαβάστε επίσης:

    The Hunger Games: Η Rachel Zegler μετρά αντίστροφα για τους επόμενους αγώνες (trailer) (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles