15.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Panasonic KX-TU550 EXC Hands-On Review: «Η γοητεία της απλότητας»!

    Μπορεί να ζούμε στην λαμπερή digital εποχή των smartphones, με τους γρήγορους επεξεργαστές, την AI και τις touch οθόνες υψηλής ανάλυσης, ωστόσο όσα χρόνια κι εάν περάσουν τα all-time classic feature phones, πάντοτε θα βρίσκουν μια θέση στη mobile καθημερινότητά μας. Κάνοντας focus στην επικοινωνία που αποτελεί άλλωστε τη βασική και πατροπαράδοτη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου, τα feature phones απευθύνονται σε ένα διαφορετικό κοινό που προτιμάει περισσότερο την ευκολία χρήσης, την απλότητα και την αμεσότητα που χαρίζει ένα feature phone που φέρει τα κλασικά physical buttons. Ειδικότερα, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που ενδεχομένως να προβληματίζονται από την πολυπλοκότητα των σημερινών smartphones, το KX-TU550 EXC της Panasonic είναι ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αν μη τι άλλο θα κάνει τη ζωή κάθε χρήστη ακόμη πιο απλή και το… κυριότερο (απείρως) πιο εύκολη!

    Old-school but… beautiful!

    Το KX-TU550 EXC πρόκειται για ένα feature phone που σχεδιάστηκε με γνώμονα την αντοχή. Η πρόταση της Panasonic, αποτελείται από ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής, με την clamshell σχεδίαση του να καθιστά το KX-TU550 ιδανικό για να χωράει σε οποιαδήποτε τσέπη.

    Παρατηρώντας καλύτερα το KX-TU550 EXC βλέπουμε ότι στην επάνω εξωτερική επιφάνεια του υπάρχει μια κάμερα, καθώς με ανάλυση στα 2MP, ένα LED flash που χρησιμεύει και ως φακός καθώς επίσης και 3 LED Icons (mail, τηλέφωνο και μπαταρία), τα οποία απεικονίζουν την κατάσταση της συσκευής. Στην ακριβώς από κάτω επιφάνεια θα συναντήσετε το ισχυρό ηχείο της συσκευής, καθώς επίσης και ένα ειδικό εύκολα προσβάσιμο SOS call button, το οποίο ως γνωστόν… σώζει ζωές και λειτουργεί και ως πλήκτρο ανοικτής συνομιλίας)! Όπως τα περισσότερα feature phones, έτσι και η πρόταση της Panasonic έρχεται με αποσπώμενη μπαταρία, όπου αφαιρώντας την μπορείτε να βρείτε μια υποδοχή για την κάρτα SIM (κατηγορίας Nano), καθώς επίσης και την υποδοχή για την MicroSD, με το τηλέφωνο της Panasonic να δέχεται κάρτες που φτάνουν σε χωρητικότητα έως και τα 32GB.

    Παράλληλα, στην κάτω πλευρά θα συναντήσετε μια type-C port μαζί με δύο PINS φόρτισης (στη συσκευασία περιλαμβάνονται καλώδιο USB, ειδική βάση φόρτισης αλλά και hands-free ακουστικά), ενώ στην αριστερή ο χρήστης του τηλεφώνου μπορεί να «πειράξει» την αυξομείωση της έντασης του ήχου, χρησιμοποιώντας τα κλασικά volume rockers, ενώ στην δεξιά πλευρά «κατοικεί» ένα κλασικό audio input jack των 3.5mm (το οποίο φυσικά είναι και ραδιόφωνο), αλλά και ένα button που ενεργοποιεί το LED flash της συσκευής ως φακό! Αρκετά ελαφρύ και συμπαγές, αν μη τι άλλο παίρνει άριστα στον νευραλγικό τομέα του design.



    Back to the roots!

    Η Panasonic έδωσε ξεχωριστή βαρύτητα στις λειτουργίες που συνοδεύουν το TU550 EXC, για αυτό και φρόντισε έτσι ώστε η TFT οθόνη των 2.8 ιντσών (με ανάλυση 240 x 320 pixels), να προσφέρει ένα άκρως ευδιάκριτο αποτέλεσμα στα διάφορα εικονίδια που εμφανίζονται στην οθόνη. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται σχεδιαστικά και τα πλήκτρα της συσκευής που είναι responsive και αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, έτσι ώστε να είναι περισσότερο ορατά. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας η συσκευή συνδέεται με δίκτυο 4G VoLTE, προσφέροντας ένα crystal-clear αποτέλεσμα σε ότι έχει να κάνει με τη ποιότητα των κλήσεων, η οποία σημειώστε ότι μπορεί να διαρκεί για ώρες, από τη στιγμή που πρόκειται για ένα κλασικό feature phone, το οποίο δεν έχει υψηλές απαιτήσεις στην κατανάλωση ενέργειας λόγω της φύσης του. Συγκεκριμένα, η συσκευή της Panasonic προσφέρει 7 ώρες συνεχούς ομιλίας ή σχεδόν 12 ημέρες σε standby mode, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για μακρινά ταξίδια. Επιπλέον, η βάση του λειτουργεί κι ως ταχυφορτιστής, πράγμα που σημαίνει ότι θα το δείτε να… αναπληρώνει το χαμένο έδαφος σε επίπεδο μπαταρίας σε χρόνο… dt!

    Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή διαθέτει και τη δυνατότητα για αρκετά ικανοποιητικές φωτογραφίες, μέσω της εύχρηστης κάμερας που διαθέτει (μπορείτε ακόμη και να μοιραστείτε αυτές τις φωτογραφίες συμπεριλαμβάνοντάς τες σε μηνύματα κειμένου). Μάλιστα, οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η πρόταση της Panasonic διαθέτει υποστήριξη και για Bluetooth, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε συνδέσετε σε αυτό ακουστικά, ηχεία ή άλλου τύπου gadgets. Μάλιστα, το TU550 είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να είναι συμβατό με ακουστικά βαρηκοΐας προσφέροντας λειτουργίες ελέγχου της έντασης ήχου, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της εμπειρίας των τηλεφωνικών σας κλήσεων ενισχύοντας την ακουστική σας ικανότητα.

    Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την εμπειρία χρήσης, αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η πλοήγηση στα menus ήταν πανεύκολη, ενώ στο τηλέφωνο περιλαμβάνεται ένα Image Gallery, calculator, alarm, αλλά και ένας μετατροπέας που σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπεται διάφορα μεγέθη.

    To feature phone που τα… έχει όλα!

    Εάν αναζητάτε ένα feature phone που να μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες των ανθρώπων που δεν επιθυμούν να αγοράσουν ένα smartphone, αναμφίβολα η λύση της Panasonic τα έχει όλα και συμφέρει! Με τον εργονομικό σχεδιασμό του, την τεράστια ευελιξία και την υψηλή ποιότητα κατασκευής του αν μη τι άλλο πρόκειται για μια ιδανική πρόταση, όπως άλλωστε οι λύσεις που φέρουν την υπογραφή της εμβληματικής Panasonic!

    Επίσημος Διανομένας των προϊόντων Panasonic είναι η Intertech 

    Hands-On Video & Photos: Δημήτρης Σκιάννης

    Κείμενο: Πέτρος Κυπραίος

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles