15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πέφτουν οι μηνιαίες δαπάνες των καταναλωτών για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών

    Χαμηλότερες είναι οι δαπάνες των Ευρωπαίων για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών τους αναγκών σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες των καταναλωτών σε ΗΠΑ και Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη για υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη ανέρχεται σε €30,1 το μήνα, σε αντίθεση με πάνω από €70 στις ΗΠΑ, €57,4 στην Αυστραλία και €52 στην Ιαπωνία. Ταυτόχρονα, η Ευρώπη διαθέτει μια από τις πιο εκτενείς ευρυζωνικές καλύψεις  παγκοσμίως (97%), με ταχύτητες υψηλότερες από τον παγκόσμιο μέσο όρο (70,5MB για σταθερά, 34,9MB για κινητά).

    graphEtno2

    Ωστόσο, η Ευρώπη υπολείπεται σήμερα έναντι διεθνών ανταγωνιστών, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, στις επενδύσεις στις Τηλεπικοινωνίες. Η κατά κεφαλήν επένδυση (CapEx per capita) στην Ευρώπη (€83,2) είναι μικρότερη από τη μισή σε σχέση με την Ιαπωνία (€188,5) και χαμηλότερη από τις ΗΠΑ (€135,3).

    Τα παραπάνω είναι μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα της έκθεσης που εκπόνησε η εταιρεία Analysys Mason για λογαριασμό του ETNO, (είναι ο κορυφαίος φορέας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης). Η συγκεκριμένη έκθεση (State of Digital Communications Report), σκιαγραφώντας το προφίλ των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών, διαπιστώνει ότι οι κορυφαίοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι στην Ευρώπη δημιουργούν ετήσια προστιθέμενη αξία της τάξης των €140 δις, καταβάλλοντας φόρους ύψους €42 δις ετησίως (τα στοιχεία αυτά αφορούν 2017).

    Αναφερόμενοι στις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στην ευρωπαϊκή αγορά Τηλεπικοινωνιών, οι αναλυτές της Analysys Mason σημειώνουν ότι πλέον οι εταιρείες του κλάδου δέχονται έναν τριπλό ανταγωνισμό: από τις εταιρείες τεχνολογίας και τις επιχειρήσεις του Διαδικτύου, από τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους και από τις πάσης φύσης επιχειρήσεις, που επενδύουν στις υποδομές Τηλεπικοινωνιών. “Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να λαμβάνεται πλήρως υπόψη από τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικής και από τις ρυθμιστικές Αρχές, διότι είναι στρατηγικής σημασίας για να εξασφαλιστεί ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ανταγωνιστική και στο νέο ψηφιακό κόσμο”, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles