17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Πενταπλασιάστηκε η χρήση δεδομένων εντός Ε.Ε. μετά την κατάργηση του roaming

    roaming-europe

    Πάνω από πέντε φορές περισσότερα δεδομένα έχουν καταναλωθεί από τον περσινό Ιούνιο που καταργήθηκαν οι επιπλέον χρεώσεις και ισχύει η χρήση roaming στις χώρες της Ε.Ε. με χρέωση εσωτερικού. Παράλληλα, σχεδόν δυόμιση φορές περισσότερες είναι και οι τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Το 82 % των ατόμων, που ταξίδεψαν σε άλλη χώρα της Ε.Ε. το τελευταίο έτος, δηλώνουν ότι επωφελήθηκαν από τους νέους κανόνες, καθώς κανένας δεν χρειάζεται πλέον να έρχεται αντιμέτωπος με φουσκωμένους λογαριασμούς, επιστρέφοντας από διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την περιαγωγή, το 62% των Ευρωπαίων γνωρίζει ότι έχουν καταργηθεί οι χρεώσεις περιαγωγής και το 69% θεωρεί ότι οι ίδιοι ή κάποιος γνωστός τους θα επωφεληθεί από αυτό. Ιδίως τα άτομα που ταξιδεύουν συχνά και οι νέοι αναγνωρίζουν το ξεκάθαρο όφελος των νέων κανόνων.

    Σημειώνεται ότι εκτός από την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017, από την 1η Απριλίου του τρέχοντος έτους οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν χρειάζεται πλέον να αποχωρίζονται τις ψηφιακές συνδρομές τους, όταν ταξιδεύουν. Επίσης, από τον ερχόμενο Δεκέμβριο, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν τις καλύτερες προσφορές στο Διαδίκτυο, όταν αγοράζουν εμπορεύματα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ε.Ε., χωρίς να υφίστανται διακρίσεις λόγω της εθνικότητας ή του τόπου διαμονής τους (άρση του αδικαιολόγητου γεωγραφικού αποκλεισμού).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles