12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ποιο Πανεπιστήμιο να επιλέξεις για σπουδές Κτηνιατρικής

    Σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά και αρκετοί νέοι αυτή την περίοδο εμφανίζονται προβληματισμένοι σχετικά με τη σταδιοδρομία που θα ακολουθήσουν μετά το απολυτήριο Λυκείου. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα -δημόσια ή ιδιωτικά- είναι πολλά και προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών. Η τελική επιλογή όμως απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού το επίπεδο σπουδών διαφέρει αισθητά από σχολή σε σχολή.

    Αν κι εσύ βρίσκεσαι σε μια ανάλογη κατάσταση, ανησυχώντας για τις μελλοντικές σου σπουδές, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένα ίδρυμα που πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείς, ειδικά αν προσανατολίζεσαι προς την Κτηνιατρική. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, προσφέρει περισσότερα από 100 προγράμματα σπουδών προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου και απαριθμεί περίπου 14.000 φοιτητές από 100 χώρες.

    Η πρώτη Κτηνιατρική Σχολή στην Κύπρο γίνεται πραγματικότητα

    Αυτό το Σεπτέμβριο μάλιστα, ξεκινά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που αφορά όσους επιθυμούν να σπουδάσουν κτηνιατρική. Είναι γνωστό ότι το 2011 το ίδρυμα ίδρυσε την πρώτη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο. Φέτος πρωτοπορεί και πάλι, ιδρύοντας την πρώτη Σχολή Κτηνιατρικής της Κύπρου και προσφέροντας για πρώτη φορά πτυχίο Κτηνιατρικής στη χώρα. Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία προγράμματος Κτηνιατρικής ξεκίνησε το 2017 από τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητή Ανδρέα Χαραλάμπους.

    Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα αντικείμενο με σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές, αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καταρτισμένο κτηνιατρικό προσωπικό που θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες, το νέο πρόγραμμα έχει αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου (ΔΙΠΑΕ). Εξασφαλίζει την αναγνώριση του τίτλου από την Ελλάδα, όλες τις χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ αλλά και παγκοσμίως. Το πρόγραμμα είναι πενταετές (300 ECTS) και θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα.

    Εκπαίδευση διεθνών προδιαγραφών

    Ανάμεσα στα σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής συγκαταλέγεται η πρακτική εξάσκηση από το πρώτο έτος φοίτησης. Η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή της Κτηνιατρικής Σχολής με κορυφαίους ακαδημαϊκούς από Κτηνιατρικές Σχολές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του Ισραήλ, σε συνδυασμό με το εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό και κλινικό προσωπικό από την Κύπρο και το εξωτερικό, διασφαλίζουν την παροχή μιας άριστης ποιότητας επιστημονική και εργαστηριακή εκπαίδευση.

    Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στα διεθνή πρότυπα της κτηνιατρικής εκπαίδευσης και παρέχει στους απόφοιτους όλα τα ακαδημαϊκά και κλινικά εχέγγυα που απαιτεί η κλινική κτηνιατρική. Παράλληλα, οι απόφοιτοι θα αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οι οποίες θα τους προσφέρουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την επαγγελματική τους πορεία σε οποιαδήποτε ειδικότητα της Κτηνιατρικής επιλέξουν να ακολουθήσουν.

    Η παρουσίαση του προγράμματος

    Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, στην οποία το πρόγραμμα Κτηνιατρικής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας τόνισε τη σημαντικότητα της νέας Σχολής για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της κτηνιατρικής επιστήμης, σημειώνοντας ότι “η ίδρυση της Σχολής αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου”.

    Κοσμήτορας της νεοσύστατης Κτηνιατρικής Σχολής είναι ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Σταύρος Μαλάς, ενώ ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής και ακαδημαϊκός υπεύθυνος του προγράμματος έχει αναλάβει ο τέως Κοσμήτορας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cambridge Καθηγητής Ιατρικής Μικρών Ζώων Michael Herrtage, ο οποίος δήλωσε: “Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στα διεθνή πρότυπα της κτηνιατρικής εκπαίδευσης και παρέχει στους απόφοιτους όλα τα ακαδημαϊκά και κλινικά εχέγγυα που απαιτεί η κλινική κτηνιατρική”.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles