17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Πώς θα αποφύγετε τις ηλεκτρονικές απάτες

    Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Month – ECSM) που έχει ως στόχο την προώθηση της κυβερνοασφάλειας των πολιτών και οργανισμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, ερευνητές της διεθνούς εταιρίας κυβερνοασφάλειας ESET, ενημερώνουν ότι υπάρχει μια σειρά απλών βημάτων που μπορούν να κάνουν οι χρήστες για να ενισχύσουν την προστασία τους όταν πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο.

    «Το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείτε για την προέλευση των emails που λαμβάνετε, ανεξάρτητα από το πόσο επίσημο ή ασφαλές φαίνεται ένα email» συμβουλεύουν. «Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους και συνημμένα σε οποιοδήποτε μήνυμα σας φανεί ύποπτο και μεταβείτε απευθείας στο website της εταιρείας που υποτίθεται ότι σας έστειλε το email για να δείτε τα διαπιστευτήριά της».

    «Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό να ενεργοποιήσετε – όπου αυτό είναι δυνατό – τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Αυτό θα προσθέσει μια σημαντική ασπίδα προστασίας στους online λογαριασμούς σας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι, ακόμα και αν οι απατεώνες καταφέρουν να κλέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας, δε θα μπορέσουν να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στους λογαριασμούς σας χωρίς να κλέψουν και τον κωδικό 2FA».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles