17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Προσοχή: Ηλεκτρικό ποδήλατο που δεν ικανοποιεί τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας έχει κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά

    Ηλεκτρικό ποδήλατο που δεν ικανοποιεί τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας η οποία καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας, εντοπίστηκε να έχει κυκλοφορήσει στην κυπριακή αγορά. Το συγκεκριμένο Ηλεκτρικό ποδήλατο που φέρει μπαταρία (Model 48v 10.4Ah, Lithium Battery) διατέθηκε στην Κύπρο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας εμπορίου από τον κ. Zhao Zongda, χωρίς σήμανση CE, Δήλωση ΕΚ Συμμόρφωσης και οδηγίες χρήσης στην Ελληνική. Ο κατασκευαστής και το ακριβές μοντέλο είναι άγνωστα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο φαίνεται στις πιο κάτω φωτογραφίες:

    Όπως ενημερώνει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, όσα ηλεκτρικά ποδήλατα που η κατασκευή τους διέπεται από την Οδηγία για τα μηχανήματα, δεν φέρουν τη σήμανση CE, είναι ένδειξη ότι τα προϊόντα δεν συμμορφώνονται προς τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και ότι η διαδικασία εκτίμησης της συμμόρφωσης δεν έχει εφαρμοστεί και, κατά συνέπεια, μπορεί να θέσoυν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών.

    Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί επίσης το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που αναγνωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν στην Κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405663 ή 22405603 ή 22405604.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles