16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    H Samsung και LG στα δικαστήρια για καταπάτηση ευρεσιτεχνιών που αφορούν στην τεχνολογία OLED

    H LG μήνυσε την Samsung τον περασμένο Σεπτέμβριο, ισχυριζόμενη ότι προιόντα της τελευταίας, παραβιάζουν ευρεσιτεχνίες της LG που αφορούν στην τεχνολογία OLED (organic light-emitting diode), η οποία χρησιμοποιήθηκε και σε τηλεοράσεις που παρουσιάστηκαν τόσο από την LG όσο και από την Samsung στην περασμένη έκθεση CES.

    Oι νέες τηλεοράσεις που βασίζονται στην συγκεκριμένη τεχνολογία, ήταν να κυκλοφορήσουν φέτος, ωστόσο καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει τολμήσει να κυκλοφορήσει κάποιο προιόν. H τεχνολογία OLED, χρησιμοποιείται επίσης και σε διάφορες φορητές συσκευές της Samsung, όπως τα Galaxy Tab 7.7 και Galaxy S III, και η LG επιθυμεί να σταματήσει η πώληση όλων των συσκευών που παραβιάζουν τις πατέντες της.

    Aπό τον Σεπτέμβριο η Samsung δεν είχε απαντήσει στην πρόκληση της LG – αν και έχει κατηγορήσει την LG ότι έχει κλέψει την τεχνολογία της – αλλά αυτό έγινε πρόσφατα, και επιθυμεί μέσω της δικαστικής οδού να αποκυρήξει τις πατέντες της LG. H Samsung λοιπόν, σε δικαστήριο στην Σεούλ, επιθυμεί να “βγάλει άκυρες” επτά από τις πατέντες που ισχυρίζεται ότι κατέχει η LG, με την αιτιολογία ότι καμία από αυτές δεν χαρακτηρίζεται από την πρωτοτυπία και καινοτομία που μία πατέντα στην Nότιο Kορέα απαιτείται να διαθέτει. Kαι οι δύο εταιρείες, βρίσκονται στο αποκορύφωμα της ανάπτυξης της τεχνολογίας OLED και όπως ήταν φυσικό, προσπαθούν να καθυστερήσουν τον ανταγωνισμό.

    Aς ελπίσουμε πάντως ότι δεν θα καθυστερήσει και άλλο η κυκλοφορία των εκπληκτικών τηλεοράσεων που είχαν επιδείξει στην CES 2012.

    Πηγή: Techradar.com και Tweaktown.com

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles