21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σαρωτικές αλλαγές στις τράπεζες φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός

    internet banking phone tablet

    Ένας στους πέντε καταναλωτές είχε πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό αποκλειστικά μέσω κινητών συσκευών το 2016. Όπως αναφέρει σε σχετική μελέτη η ΕΥ (Building financial institutions for the future now), τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα κυριαρχούν στην αγορά στο τέλος της επόμενης πενταετίας, θα διαφέρουν δραστικά από τους οργανισμούς, που γνωρίζουμε σήμερα.

    Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας, το ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες δεξιότητες και η καινοτομία θα είναι από τα δομικά στοιχεία, που θα κρίνουν το μέλλον του κλάδου: “καθώς οι τράπεζες ανταγωνίζονται, ήδη, άμεσα τις εταιρείες τεχνολογίας στην αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού, η έμφαση θα πρέπει να μετατοπιστεί από το κόστος και την αποδοτικότητα, στην καινοτομία και την αποτελεσματικότητα”.

    Μάλιστα, όπως εκτιμούν, ο ανταγωνισμός αυτός θα ενταθεί λόγω της περιορισμένης προσφοράς καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα στους κρίσιμους κλάδους της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Σε πρόσφατη έρευνα, που διεξήγαγε το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) για την αγορά εργασίας, το 24% των ερωτηθέντων στο χρηματοπιστωτικό τομέα αναφέρει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων, ποσοστό υψηλότερο απ’ όλους τους άλλους κλάδους της οικονομίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles