21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: βασικός πυλώνας για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας

    Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου κ. Τάκη Κληρίδη. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο κ. Ανδρέας Ασσιώτης, Πρόεδρος της καθοδηγητικής επιτροπής για την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική Ανάπτυξης, η οποία βρίσκεται υπό ετοιμασία υπό την αιγίδα του Συμβουλίου.

    Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνει μια συνεκτική δέσμη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό, την ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και της δυνατότητας της Κύπρου για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το Σχέδιο εμβολιάστηκε με τις κατευθυντήριες γραμμές της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κυπριακής Οικονομίας, τόσο για τις οριζόντιες δράσεις όσο και τις τομεακές, και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με τους στόχους και τις προτεραιότητες της. Βασική επιδίωξη της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής Ανάπτυξης είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου ανάπτυξης, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό εφαρμογής ενός νέου οικονομικού μοντέλου για την Κύπρο, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη για το σύνολο των πολιτών της Κύπρου.

    Κοινή παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου του Συμβουλίου ήταν ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα φιλόδοξο, και ταυτόχρονα ρεαλιστικό Σχέδιο, μέσα από το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί το νέο μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles