17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Σε διαδικασία Ψηφιακού Μετασχηματισμού το Λιανεμπόριο: IoT, real-time analytics & machine learning οι προτιμώμενες τεχνολογίες

    digital-transformation-for-business-and-citizens

    Την ψηφιακή ωριμότητα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου αποτυπώνει σχετική έρευνα της Forrester Consulting που διενεργήθηκε για λογαριασμό της SAP, σύμφωνα με την οποία το 81% περίπου των καινοτόμων εμπόρων ξεκίνησε ή ολοκλήρωσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε σύγκριση με μόλις το 55% των άλλων εταιρειών. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι οι καινοτόμες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εκμεταλλεύονται αυτήν τη περίοδο ένα συνδυασμό “έξυπνων” τεχνολογιών, που τους βοηθάει να πετύχουν τους στόχους τους όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Οι ερωτηθέντες θεωρούν το Internet of Things (88%), τα real-time analytics (86%) και το machine learning (84 %) ως τις αγαπημένες τους τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία (92%) δηλώνει πως η πλήρης μετακίνηση των επιχειρηματικών διαδικασιών τους σε cloud θα τους επιτρέψει ευκολότερα, να μετατρέψουν ψηφιακά όλο το οικοσύστημά τους. Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι έμποροι βλέπουν το cloud ως παράγοντα-κλειδί για τις ψηφιακές προτεραιότητές τους και είναι πρόθυμοι να επενδύσουν περισσότερο σε αυτό, με σκοπό να υποστηρίξουν επιχειρηματικές διαδικασίες, όπως η υποδομή, η έρευνα και η ανάπτυξη, καθώς και το εμπόριο και οι πωλήσεις.

    Το Cloud στο επίκεντρο
    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 97% των καινοτόμων επιχειρηματιών παρατηρεί βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών και αποτελεσματικότητα, ενώ το 93% διαπιστώνει ότι έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Επίσης, το 93% των καινοτόμων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου παρατηρεί μια αυξημένη ικανοποίηση των εργαζομένων, μέσω της αλληλεπίδρασης του cloud με το οικοσύστημα της επιχείρησης τους. Πάντως, ενώ οι εταιρείες του λιανεμπορίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υιοθέτησης του cloud, ο κλάδος είναι ακόμη στα αρχικά στάδια της υιοθέτησής του, όσον αφορά την πλήρη μετακίνηση των διεργασιών του στο cloud. Όπως σημειώνεται στη μελέτη της Forrester: “Οι έμποροι αντιλαμβάνονται τα οφέλη (των λύσεων cloud), αλλά χρειάζονται βαθύτερη κατανόηση της προτεραιοποίησης, καθώς και το πώς μπορούν να ξεκινήσουν”. “Οι επιχειρηματίες, που προσπαθούν συνεχώς να κατανοούν και να επικοινωνούν καλύτερα με τους καταναλωτές, τους προμηθευτές και  τους συνεργάτες τους, είναι σε πλεονεκτική θέση, ώστε να επωφεληθούν από τις λύσεις cloud”, αναφέρει η SAP.

    Να σημειωθεί ότι η έρευνα “Emerging Opportunities to Deploy Industry Processes in the Cloud”, υλοποιήθηκε από τη Forester Consulting, κατόπιν ανάθεσης της SAP. Σε αυτήν συμμετείχαν 135 decision-makers του κλάδου του Λιανικού Εμπορίου από εννέα χώρες, προκειμένου να αξιολογηθεί το ενδιαφέρον τους στο Cloud.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles