21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σε ξενοδοχείο μετατράπηκε το παλιό “σπίτι” της Nintendo

    Το πάλαι ποτέ “σπίτι” της Nintendo μετατράπηκε σε ξενοδοχείο από τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Tadao Ando και άνοιξε χτες τις πύλες του προσφέροντας μια ιδιαίτερη εμπειρία στους επισκέπτες. Το ιστορικό κτίριο βρίσκεται στο Κιότο και σε αυτό στεγαζόταν η Nintendo από το 1933 μέχρι το 1959, όταν η επωνυμία της εταιρείας ήταν Yamauchi Nintendo.

    Εκείνη την εποχή, η εταιρεία κατασκεύαζε ιαπωνικά χαρτιά για χαρτοπαίγνια τα οποία λέγονταν «hanafuda» και δυτικού τύπου χαρτιά που άκουγαν στα ονόματα «karuta» και «toranpu». Το κτήριο είναι στη συνοικία Kagiyacho, βόρεια του σιδηροδρομικού σταθμού του Κιότο και παρέμενε αχρησιμοποίητο από τότε που το εκκένωσε η Nintendo.

    Ο Ando ανακαίνισε και επέκτεινε την παλιά αρχιτεκτονική δομή, μετατρέποντάς την σε ένα ξενοδοχείο 18 δωματίων. Περιλαμβάνει εστιατόριο, μπαρ, σπα και γυμναστήριο. Το εξωτερικό του κτιρίου έχει εν πολλοίς διατηρηθεί όπως ήταν, με στοιχεία όπως οι παλιές πλάκες εισόδου στη Yamauchi Nintendo και τα στόρια των παραθύρων με μοτίβα από λεπτομέρειες των παλιών χαρτιών για χαρτοπαίγνια. Αποστολή του Tadao Ando ήταν να οραματιστεί εκ νέου το εσωτερικό του κτιρίου αλλά να ενσωματώσει πολλές λεπτομέρειες από τη δεκαετία του 1930, συμπεριλαμβανoμένων των διακοσμητικών πλακακιών και των αρ ντεκό φωτιστικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Με 5 διαφορετικά regions και περισσότερα από 150 dungeons το Diablo 4 (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles