20.3 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    To Security drone της ιαπωνικής Secom θυμίζει… σκύλο-φύλακα, κυνηγώντας ανελέητα τους εισβολείς!

    Στην Ιαπωνία είναι γνωστό ότι τους αρέσουν τα πάσης φύσεως τεχνολογικά high-tech gadgets, με τους Ιάπωνες φυσικά να λατρεύουν οτιδήποτε «ρομποτικό». Για αυτό και είναι λογικό να δείχνουν μία σαφή προτίμηση στα… drones, με αρκετές κατασκευάστριες εταιρείες να παρουσιάζουν ορισμένες προτάσεις που ξεχωρίζουν για την τεχνολογική τους πρωτοτυπία. Μία από αυτές είναι και το security drone της Secom, το οποίο δημιουργήθηκε για να παρέχει μία σειρά από εξελιγμένες υπηρεσίες ασφαλείας.

    Secom drone 3

    Ωστόσο, το εν λόγω drone δεν θα εκτελεί μόνο αποστολές ρουτίνας που αφορούν στην παρακολούθηση και προστασία χώρων, καθώς πρόκειται για το πρώτο drone το οποίο μόλις εντοπίσει έναν εισβολέα, τότε αυτόματα προχωράει στην ανελέητη καταδίωξη του (όπως δηλαδή θα έκανε ένας εκπαιδευμένος σκύλος – φύλακας)! Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το security drone της Secom κυνηγάει τους στόχους τους τραβώντας διαρκώς φωτογραφίες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ανακάλυψη και πιστοποίηση των στοιχείων του. Το εν λόγω μικρό τεχνολογικό θαύμα φέρει LED φώτα, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη απεικόνιση των στόχων, αν και σε περιπτώσεις που το εν λόγω drone θα κληθεί να κυνηγήσει ένα γρήγορο αμάξι λόγω της εξαιρετικά αργής του ταχύτητας είναι μάλλον… άχρηστο.

    Secom drone

    Η πρόταση της Secom δεν θα είναι ιδιαιτέρως φθηνή, καθώς η τιμή του συγκεκριμένου drone θα ανέρχεται γύρω στα 6.500$, ενώ για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας θα απαιτείται μία μηνιαία συνδρομή γύρω στα 40$. Ρίξτε μία ματιά στην πρόταση της Secom στο video που ακολουθεί…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles