21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Συμπληρώθηκαν 12 μήνες χωρίς τέλη περιαγωγής για τους κύπριους που ταξιδεύουν στην Ε.Ε: Τι ισχύει σήμερα

    Roaming

    Ένας χρόνος συμπληρώθηκε φέτος τον Ιούνιο, από την ημερομηνία κατάργησης των τελών περιαγωγής στις 15 Ιουνίου 2017. Έκτοτε οι κύπριοι, όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε. μπορούν να επωφελούνται από την περιαγωγή με χρέωση εσωτερικού (περιαγωγή σαν στο σπίτι) για κλήσεις, μηνύματα SMS και δεδομένα περιαγωγής. Οι τιμές για τα λεπτά των κλήσεων, τον αριθμό των μηνυμάτων SMS και τα megabyte δεδομένων που καταναλώνει ένα άτομο στο εξωτερικό (εντός Ε.Ε.) είναι πλέον οι ίδιες με τις τιμές της χώρας του.

    Για να φρεσκάρετε την μνήμη σας για το τι ισχύει για την περιαγωγή, υπενθυμίζεται ότι αν ένα άτομο π.χ με βάση το συμβόλαιο κινητής του στην Cyta, Cabernet, MTN ή PrimeTel έχει δικαίωμα απεριόριστων κλήσεων και μηνυμάτων SMS, θα έχει δικαίωμα απεριόριστων κλήσεων και μηνυμάτων SMS κατά την περιαγωγή εντός της Ε.Ε. Ωστόσο, εάν ένα άτομο έχει δικαίωμα σε απεριόριστα ή σε πολύ φτηνά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στη χώρα του, ο πάροχος δικαιούται να εφαρμόσει όριο διασφάλισης (εύλογη χρήση) στη χρήση δεδομένων κατά την περιαγωγή. Στην περίπτωση αυτή, ο πάροχος θα πρέπει να ενημερώνει εκ των προτέρων τον πελάτη σχετικά με το εν λόγω όριο και να τον ειδοποιεί, όταν πλησιάζει το όριο αυτό.

    Σημειώνεται επίσης ότι οι κανόνες της Ε.Ε. διασφαλίζουν ότι αυτό το όριο δεδομένων περιαγωγής θα πρέπει να καλύπτει το συνήθη τρόπο χρήσης της πλειονότητας των ταξιδιωτών. Εάν κάποιος πλησιάζει το όριο, θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την περιαγωγή δεδομένων επιβαρυνόμενος όμως με ένα πολύ μικρό τέλος, που δεν θα υπερβαίνει τα 7,7 EUR/Gb + ΦΠΑ, δηλ. ποσό 6,5 φορές μικρότερο απ’ ό,τι πριν από την 15η Ιουνίου 2017 και 25 φορές μικρότερο σε σύγκριση με παλαιότερα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles