22.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
More

    Σύστημα ΑΙ προβλέπει τα εγκλήματα που θα συμβούν σε διάρκεια μιας εβδομάδας

    Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές εφαρμογές για τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Τώρα έρχονται να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αφού μια ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ κατάφερε, αξιοποιώντας τις «έξυπνες» τεχνολογίες, να προσφέρει ένα πολύτιμο εργαλείο για τις αστυνομικές αρχές.

    Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ανέπτυξαν το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει στοιχεία για την προηγούμενη εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 90% πού και πόσα νέα εγκλήματα θα συμβούν σε μία πόλη μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το ακριβέστερο αλγοριθμικό εργαλείο που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στο πεδίο της εγκληματολογίας.

    Δεν είναι σπάνιο, βέβαια, στις μέρες μας η Αστυνομία να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους εργαλεία προκειμένου να διευκολύνει το έργο της. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί επικριτές των ανάλογων συστημάτων, καθώς θεωρείται ότι διαιωνίζουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Παρόλα αυτά, η ομάδα που ανέπτυξε το σύστημα ισχυρίζεται ότι θα αποτελέσει έναν πολύτιμο βοηθό που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των αστυνομικών, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που τα γεγονότα τους…προλαβαίνουν.

    Διαβάστε επίσης:

    “Φρένο” στις απάτες από την Ε.Ε! Νέοι κανόνες για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles