19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Σύστημα αναγνώρισης προσώπου μέσω AI παρακολουθεί αν οι μαθητές προσέχουν στο μάθημα

    Μπορεί να είναι too much, αλλά συμβαίνει. Οι μαθητές σε ένα σχολείο στην Hangzhou της Κίνας το σκέφτονται λίγο …περισσότερο πριν αποσπάσουν το ενδιαφέρον τους από το μάθημα. Κι αυτό γιατί ένα νέο σύστημα αναγνώρισης σαρώνει τα πρόσωπά τους κάθε 30 δευτερόλεπτα για να βεβαιώσει ότι δίνουν προσοχή στην τάξη.

    classroom-surveillance

    Ονομάζεται ”έξυπνο σύστημα διαχείρισης συμπεριφοράς στην τάξη” και πρόκειται για μία νέα λύση παρακολούθησης που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο σχολείο. Αποτελείται από τρεις υψηλής τεχνολογίας κάμερες τοποθετημένες πάνω από το μαυροπίνακα, οι οποίες τροφοδοτούν συνεχώς πληροφορίες σε ένα λογισμικό με τεχνολογία AI που αναλύει χαρακτηριστικά των μαθητών -όπως τις εκφράσεις του προσώπου ή τη γενική συμπεριφορά τους- και αξιολογεί εάν απολαμβάνουν τα μαθήματα ή το μυαλό τους περιπλανιέται αλλού.

    classroom-surveillance2

    Σύμφωνα με τις αναφορές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης, η AI είναι σε θέση να εντοπίσει επτά διαφορετικά συναισθήματα, όπως ουδέτερος, χαρούμενος, θλιμμένος, απογοητευμένος, θυμωμένος, φοβισμένος και έκπληκτος, και κατόπιν στέλνει ειδοποιήσεις στο δάσκαλο για να αναλάβει δράση αν διαπιστώσει ότι ένας ή περισσότεροι από τους μαθητές αποσπούν την προσοχή τους από το μάθημα κατά τη διάρκεια της τάξης. Μέχρι στιγμής, το σύστημα έχει εγκατασταθεί μόνο σε αυτό το σχολείο στη Hangzhou, αλλά, εάν τα αποτελέσματα αποδειχθούν θετικά, θα μπορούσε να επεκταθεί σε ολόκληρη την Κίνα.

    Σίγουρα ένα αμφιλεγόμενο σύστημα που φυσικά έχει δημιουργήσει αντιδράσεις…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles