16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    The Conjuring: Η Νο.1 ταινία στο US box office που έχει κατατρομάξει κόσμο

    Καλογυρισμένο και απίστευτα ανατριχιαστικό, αυτό τo φιλμ τρόμου του James Wan βρέθηκε στην κορυφή του box office, με opening 41.5 εκατ. δολάρια, ρίχνοντας το Despicable Me 2 από την πρώτη θέση. Και το βασικότερο είναι πως έχει κάνει την Αμερική να χοροπηδάει στα καθίσματα στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις τρομακτικές σκηνές που θυμίζουν κάτι “μεταξύ Poltergeist και Εξορκιστή”.

    conjuring

    Το φιλμ αφηγείται την πραγματική ιστορία των Ed και Lorraine Warren, του ζευγαριού που υπήρξε επί τρεις δεκαετίες οι πιο διάσημοι ερευνητές του μεταφυσικού στην Αμερική (με πολλούς φυσικά να αμφισβητούν τις ικανότητές τους και να τους αποκαλούν μέχρι και “απατεώνες”, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία), και που το 1971, βρέθηκαν να αναλαμβάνουν την πιο δύσκολη και επικίνδυνη υπόθεση της ζωής τους. Ήταν τότε που η οικογένεια Perron τους κάλεσε στο αγροτόσπιτό τους στο Harrisville στο Rhode Island, για να τους σώσουν από μία σκοτεινή οντότητα που τους τρομοκρατούσε. Οι κριτικές μέχρι τώρα είναι από θετικές μέχρι διθυραμβικές, με πολλούς να κάνουν λόγο για μοναδικό σε οικονομία και σασπένς τρόμο, χωρίς φανφάρες και υπερβολές. Η ταινία, της οποίας το sequel ανακοινώθηκε κιόλας πριν από λίγες μέρες, θα προβληθεί στη χώρα μας στις 26 Σεπτεμβρίου.
    Πάντως η υπόθεση που έχουν συνδέσει άπαντες τους Warren δεν είναι άλλη από την “Amityville Horror”, όπου το ζευγάρι George και Kathy Lutz είχαν ζητήσει τη βοήθειά τους επειδή πίστευαν πως το σπίτι τους στη Νέα Υόρκη είχε στοιχειωθεί από μία δαιμονική παρουσία. Η συγκεκριμένη περίπτωση είχε οδηγήσει στη συγγραφή του βιβλίου The Amityville Horror το 1977 και τις δύο ομώνυμες ταινίες το 1979 και το 2005.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles