21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το Facebook ετοιμάζει δυνατότητα πρόσβασης για παιδιά κάτω των 13 ετών

    Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, το Facebook εργάζεται πάνω στον τρόπο με τον οποίο παιδιά κάτω των 13 ετών -που τώρα δεν μπορούν να δημιουργήσουν profile- να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, κάτω φυσικά από την επίβλεψη των γονιών τους.

    Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να αξιοποιήσει μία νέα ομάδα χρηστών (και εσόδων φυσικά), είναι φυσικό, βέβαια, να προκαλεί ανησυχίες, καθώς πολλοί διατηρούν επιφυλάξεις για το κατά πόσο παιδιά σε τόσο “ευαίσθητες” ηλικίες πρέπει να εντάσσονται σε ένα κοινωνικό δίκτυο.

    Αυτός είναι και ο λόγος που το Facebook εξετάζει μία διαφοροποιημένη πρόσβαση στα σχετικά profiles, που θα βρίσκονται πάντα υπό τον έλεγχο των γονέων, επιτρέποντάς τους να αποφασίσουν ποιοι θα είναι οι φίλοι των παιδιών τους και ποιες εφαρμογές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

    Το Facebook απαγορεύει τη χρήση σε παιδιά κάτω των 13 ετών, πολλά είναι εκείνα όμως που, γράφοντας ψέματα για την ηλικία τους, δημιουργούν profile, φέρνοντας την εταιρεία σε δύσκολη θέση, όσον αφορά την ομοσπονδιακή νομοθεσία που απαιτεί από τα sites να έχουν τη γονική συγκατάβαση πριν συγκεντρώσουν προσωπικά δεδομένα από παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο, το κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg έχει στραφεί προς τη σκέψη να επιτρέψει την πρόσβαση σε μικρότερα παιδιά, δημιουργώντας όμως τις προϋποθέσεις ώστε αυτή να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο από τους γονείς τους.

    Πηγή: WSJ

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles