21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Το MIT αναπτύσσει σύστημα επαγγελματικών λήψεων μέσω drones χωρίς …χειριστές

    Η λήψη ενός video επαγγελματικής ποιότητας με τη βοήθεια drones, κάτι που χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο τελευταία σε κινηματογραφικές και όχι μόνο παραγωγές, δεν είναι απλή υπόθεση και συχνά απαιτεί την παρουσία πολλών χειριστών. Τώρα, όμως, ερευνητές του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του MIT πιστεύουν ότι έχουν βρει τον τρόπο να “αφαιρέσουν” εντελώς το ανθρώπινο στοιχείο από το λειτουργικό μέρος της εξίσωσης.

    MIT-Drone-Camerapeople

    Η ομάδα μας έδωσε μία πρώτη γεύση τις προηγούμενες ημέρες από ένα σύστημα το οποίο θα παρουσιάσει αργότερα μέσα στο μήνα και, με τη βοήθεια του οποίου, οι δημιουργοί films μπορούν να ορίσουν απλά συγκεκριμένες παραμέτρους και να αφήσουν το …drone να κάνει μόνο του τα υπόλοιπα.

    Ο σκηνοθέτης ή ο δημιουργός μπορεί να ελέγξει παραμέτρους όπως το πόσο “σφιχτό” ή ευρύ θα είναι κάθε frame, αλλά και τη θέση του αντικειμένου μέσα σ’ αυτό. Μπορεί επίσης να μεταβάλλει τις ρυθμίσεις “on the fly”, να ρυθμίσει τον τρόπο με τον οποίο το drone τραβά, αλλά και να αποφύγει -φυσικά- εμπόδια.

    Κι ενώ κάποια εμπορικά drones όπως το DJI Mavic Pro έχουν ήδη αναγνώριση και εντοπισμό εμποδιών, το σύστημα του MIT ενισχύει αυτές τις δυνατότητες, καθώς π.χ. μπορεί να ενημερώσει τις προβολές της θέσης του περίπου 50 φορές το δευτερόλεπτο, να διαχειριστεί ξαφνικές αλλαγές ταχύτητας και γενικά να κάνει τα πάντα μόνο του, “δείχνοντας” το μέλλον των επαγγελματικών λήψεων.

    Δείτε για περισσότερα το ακόλουθο video.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles