17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    To πρωτότυπο ενός προτζέκτορα της Sony μετατρέπει κάθε τραπέζι σε… επιφάνεια αφής!

    Υπεύθυνοι για αυτό το εντυπωσιακό κατόρθωμα είναι – ποιοι άλλοι;- οι ερευνητές του Future Lab της Sony, του μαγικού εκείνου τμήματος R&D της εταιρίας που έχουν βαλθεί να γεμίσουν την καθημερινότητά μας με εντυπωσιακές – out of this world- δημιουργίες! Αυτή τη φορά παρουσίασαν το νέο τους concept που ονομάζεται Interactive Tabletop στην έκθεση South by Southwest (SXSW) στο Austin του Τέξας, και έκλεψαν τις εντυπώσεις όπως θα δείτε και εσείς.

    sony-projector-sxsw-2016-1.0

    Το πρωτότυπο της Sony αποτελείται από αισθητήρες βάθους/ύψους και εντοπισμού κίνησης που αναγνωρίζει κάθε αντικείμενο που βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια κάθε τραπεζιού, γραφείου κλπ. Το όλο project μοιάζει σαν μια ειδική έκδοση της επαυξημένης πραγματικότητας που όλοι έχουμε ακούσει αλλά ποτέ δεν βιώσαμε – μέχρι τώρα.

    sony-projector-sxsw-2016-4.0

    Κατά την διάρκεια της έκθεσης, το πρωτότυπο της Sony είχε σχεδιαστεί ειδικά για να αναγνωρίζει κάποιους τίτλους βιβλίων που τοποθετούμε επάνω του, όπως το πασίγνωστο «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων» του Lewis Carroll! Όταν ο εκπρόσωπος της Sony άνοιγε το βιβλίο, το τραπέζι γέμιζε με animations που μπορούσαν (με drag n’ drop!) να βγουν έξω από αυτό και να αλληλεπιδράσουν με αντικείμενα πάνω στο τραπέζι, όπως ένα φλιτζάνι τσαγιού ή μια στοίβα χαρτιών!

    sony-projector-sxsw-2016-5.0

    Προφανώς και τώρα δείχνει περιορισμένο σε αυτά που μπορεί να κάνει, αλλά αυτό το είδος της τεχνολογίας έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει την διαδικασία εκμάθησης βιβλίων σε πανεπιστήμια/σχολεία σε μια εντελώς διαδραστική εμπειρία ή απλά να μας χαρίσει ατέλειωτη ψυχαγωγία με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με την πραγματικότητα.

    sony-projector-future-lab-sxsw-2016-2.0

    Η Sony αναφέρει βέβαια οτι βρίσκεται σε φάση πρωτότυπου ακόμα αλλά στοχεύει να το διαθέσει ευρέως μέσα στα επόμενα χρόνια σε σχολεία, πανεπιστήμια κ.α!

    sony-projector-sxsw-2016-3.0

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles