17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο Microsoft Edge (ακόμη) σε «χαμηλή πτήση», καθώς οι χρήστες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Chrome!

    Μετά και την παρουσίαση του Edge browser στα Windows 10 είναι λογικό ότι πλέον o Internet Explorer βαδίζει σιγά σιγά προς το τέλος της «καριέρας» του. Αυτή η τάση αποτυπώνεται και στα στοιχεία που συγκέντρωσε η Net Applications, σύμφωνα με τα οποία ο Internet Explorer βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία ραγδαία πτώση, καθώς μέσα σε 10 μήνες το μερίδιο του μειώθηκε κατά 11%. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Chrome της Google συγκέντρωσε σχεδόν όλους τους χρήστες που εγκατέλειψαν τον browser της Microsoft!

    browsers 2

    Οι αναλυτές εκτιμούν ότι πολύ σύντομα ο Chrome θα γίνει ο κυρίαρχος browser και το μόνο θετικό νέο αυτή τη στιγμή για τη Microsoft είναι ότι ο πιο πρόσφατος browser της, Edge κατάφερε να διπλασιάσει το μερίδιο του μέσα στον Φεβρουάριο (από 1.5 στο 3%). Εννοείται βέβαια ότι τα νούμερα του Edge εξακολουθούν και παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς δεν υποστηρίζει browser extensions όπως ο Chrome και ο Firefox. Μάλιστα, τόσο ο Safari όσο και ο Firefox το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε μία flat πορεία. Η επιτυχία του Chrome οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχει ένας σταθερός κύκλος ανάπτυξης με συνεχείς ενημερώσεις που βελτιώνουν διαρκώς την απόδοση και την ασφάλεια του browser. Μάλιστα, μέσα στις πρώτες μέρες του Μαρτίου αναμένεται ένα νέο update (Chrome 49), το οποίο θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ταχύτητα του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles