17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Vivaco Smart S4 hands-on review: Οικονομικό «τερατάκι»!

    Πολλοί χρήστες σήμερα χρειάζονται μια συσκευή με ισχυρό hardware, μεγάλη οθόνη και πλούσια χαρακτηριστικά αλλά χωρίς να μπορούν να δαπανήσουν μια περιουσία για να το αποκτήσουν. Ευτυχώς, υπάρχουν επιλογές και γι’αυτή την κατηγορία αγοραστών, όπως το Vivaco Smart S4!

    vivaco-smart-s4-1

    Κατασκευή, σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

    Το Smart S4 έχει ελκυστικό σχεδιασμό και διατίθεται σε λευκό χρώμα, με το πλαστικό να κυριαρχεί στην κατασκευή του, εμπρός και πίσω. Το καπάκι αφαιρείται και αποκαλύπτει τη μπαταρία, τις δύο υποδοχές SIM και αυτήν της microSD, στην αριστερή πλευρά υπάρχει το διπλό πλήκτρο έντασης και δεξιά το power/lock. To «φυσικό» κεντρικό πλήκτρο κάτω από την οθόνη (Home) συνοδεύεται από δύο πλήκτρα αφής αριστερά και δεξιά του (φωτιζόμενα), για ρυθμίσεις και επιστροφή στην προηγούμενη οθόνη αντίστοιχα, ενώ πάνω από την οθόνη βρίσκουμε το ακουστικό, την εμπρόσθια κάμερα και αισθητήρες φωτός και κίνησης (θα δείτε παρακάτω το γιατί). Στο πίσω μέρος, τέλος, υπάρχει η κύρια κάμερα με το single-LED flash και η έξοδος του ηχείου.

    Το Smart S4 είναι σχετικά ελαφρύ και λεπτό για το μέγεθός του, ενώ είχαμε την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουμε και με το flip cover του που το προστατεύει και λειτουργεί σε αγαστή συνεργασία με την οθόνη, παρέχοντας πληροφορίες (ώρα, ειδοποιήσεις) όταν το κλείνετε. Η κατασκευή του είναι αρκετά καλή και σε καμία περίπτωση «φθηνή».

    vivaco-smart-s4-2

    vivaco-smart-s4-3

    Hardware, software, επιδόσεις

    H οθόνη του Smart S4 είναι 5 ιντσών με ανάλυση 1280×720 pixels και ομολογουμένως έχει αρκετά καλή φωτεινότητα και ποιότητα απεικόνισης. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε ένα τετραπύρηνο chipset της MediaTek (MTK6589) με συχνότητα λειτουργίας 1,2GHz το οποίο συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM και 2GB αποθηκευτικού χώρου, που επεκτείνεται μέσω microSD όπως προείπαμε. Ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετός για να χαρίσει ομαλή και γρήγορη λειτουργία στο smartphone αυτό, σε σχεδόν κάθε περίπτωση, καλύπτοντας πολύ άνετα τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Μπορείτε να επιδοθείτε και σε gaming, αν και η GPU δεν είναι σίγουρα μέσα στις κορυφαίες της αγοράς, έτσι με πιό «βαριά» παιχνίδια ίσως ζοριστεί λίγο.

    Τρέξαμε κάποια δημοφιλή benchmarks και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: 16700 βαθμοί στο AnTuTu, 1950 στο HTML5 test του Vellamo και 560 στο hardware test της ίδιας σουίτας, τα οποία γενικά κρίνοντα αρκετά καλά.

    Το Smart S4 τρέχει Android 4.2.2 και σε περίπτωση που αναρωτιέστε διαθέτει το γνήσιο Google Play Store, έτσι μπορείτε να έχετε πρόσβαση προφανώς σε όλες τις εφαρμογές που θα θέλατε από ένα Android smartphone. Διαθέτει και μερικές βοηθητικές εφαρμογές προεγκατεστημένες όπως media player και σουίτα γραφείου, ενώ αν κάνετε swipe προς τα δεξιά από την αριστερή πλευρά της οθόνης, εμφανίζεται μια μπάρα «γρήγορης εκκίνησης» που μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Αν θυμάστε, διαθέτει και αισθητήρα κίνησης, έτσι μπορεί να «δεί» το χέρι σας και να πραγματοποιήσετε air hand gestures χωρίς να αγγίζετε καν την οθόνη, αν π.χ. τα χέρια σας είναι λερωμένα ή βρεγμένα!

    Κατά τα άλλα, διαθέτει GPS, Bluetooth, μπορεί να γίνει Wi-Fi hotspot, ενώ περιλαμβάνει και ελληνικό πληκτρολόγιο.

    vivaco-smart-s4-7

    vivaco-smart-s4-4

    vivaco-smart-s4-5

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Η κύρια κάμερα του Smart S4 έχει αισθητήρα ανάλυσης 13 MPixels και μπορεί να κάνει λήψη video 1080p. Σε γενικές γραμμές οι φωτογραφίες που λαμβάνει είναι καλής ποιότητας, αν και δε συγκρίνονται με αυτές από άλλες κορυφαίες κάμερες της αγοράς στα 12-13 MPixels, όμως και πάλι θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Το single-LED flash βοηθά λίγο την κατάσταση σε κοντινές λήψεις με χαμηλό φωτισμό. Η εμπρόσθια κάμερα έχει αισθητήρα 5 MPixels και είναι άψογη για video-κλήσεις και “selfies”.

    Το Smart S4 αποδίδει καθαρό ήχο, αν και θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη ένταση από το ηχείο στο πίσω μέρος. Το ακουστικό αποδίδει δυνατά και καθαρά, οπότε καλυφθήκαμε σε αυτό τον τομέα.

    Όσο για την αυτονομία του, υπεύθυνη είναι η μπαταρία των 2100mAh, υπέρ-αρκετή για να το κρατήσει σε λειτουργία μια τυπική μέρα χρήσης, υπό κανονικές συνθήκες πάντα. Για τις κλήσεις ομιλίας, να αναμένετε περίπου 2,5 ώρες αντοχής από τη μπαταρία.

    vivaco-smart-s4-6

    Το Vivaco Smart S4 αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για τους χρήστες που θέλουν ένα μεγάλο και σχετικά γρήγορο smartphone με μεγάλη κάμερα και κάτι παραπάνω από τις βασικές δυνατότητες, αλλά με μικρό κόστος. Θα το βρείτε έναντι €218 στο www.citishop.com

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles