19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Windows 9. Κυκλοφορούν τον Απρίλιο του 2015

    Μπορεί, προς το παρόν, εκείνο που ετοιμάζει η Microsoft να είναι το “Update 1” των Windows 8.1, ωστόσο, φυσικά, τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον του λειτουργικού της δε σταματούν εκεί. Οι επόμενες μεγάλες αλλαγές της ακούν στο όνομα Windows 9 (γνωστά και με την κωδική ονομασία “Threshold”), τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του site Supersite for Windows και του Paul Thurrott, θα κάνουν πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2015. Ωστόσο, μία πρώτη “γεύση” τους θα έχουμε έναν χρόνο νωρίτερα, τον Απρίλιο του έτους που μόλις ξεκίνησε, στη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2014 της Microsoft, χωρίς όμως αυτή να συνοδεύεται από κάποιο έτοιμο alpha release για τους developers.

    Windows 9 Concept
    Windows 9 Concept

    Τα έως τώρα στοιχεία συνηγορούν υπέρ αρκετών αλλαγών στα Windows 9, καθώς κάποιοι λένε ότι η Microsoft θα προσπαθήσει μέσα από αυτά να “ξεπεράσει” τις επικρίσεις που έχει δεχθεί από αρκετούς χρήστες για τα Windows 8. Δεν είναι σαφές ακόμη ποιες θα είναι αυτές οι αλλαγές, ωστόσο υπάρχουν αρκετές αναφορές για τη “Metro 2.0”, τη νέα version του interface που χρησιμοποιεί η Microsoft η οποία θα είναι αρκετά βελτιωμένη και με έμφαση τόσο στο κομμάτι των εφαρμογών όσο και των ίδιων των tiles.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν, επιπλέον, ότι τα Windows 9 θα αποτελέσουν και την αφορμή και για την επιστροφή του Start Menu στα Windows, κάτι που ωστόσο ίσως γίνει και νωρίτερα, όταν δοθεί στην κυκλοφορία το “Update 2” των Windows 8.1 αργότερα μέσα στη χρονιά.

    Σύμφωνα πάντα με τον Paul Thurrott πάντως, θα υπάρχουν τρία σημαντικά milestones στα Windows 9 “Threshold” πριν το τελικό τους release, χωρίς να είμαστε σίγουροι ακόμη αν κάποια από τις πρώιμες εκδόσεις τους θα διατεθεί στο κοινό.

    Ασαφείς ακόμη οι πληροφορίες, τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Απρίλιος θα κρύβει αρκετές ειδήσεις για την επόμενη version των Windows της Microsoft.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles