21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    WWDC 2023: Τι θα δούμε και τι ώρα θα παρακολουθήσουμε το μεγάλο event της Apple!

    H ώρα για το φετινό Worldwide Developers Conference της Apple έφτασε, καθώς σήμερα 5 Ιουνίου και ώρα 20:00, η εταιρεία «κολοσσός» της υψηλής τεχνολογίας αναμένεται να παρουσιάσει (ως είθισται) όλες τις νέες εξελίξεις που σχετίζονται με το software της, αλλά και το ευρύτερο οικοσύστημα της. Ωστόσο, στο φετινό WWDC (που θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιουνίου), η Apple δεν αποκλείεται να μας ετοιμάζει και μια «έκπληξη», καθώς εάν επαληθευτούν οι φήμες μπορεί να πάρουμε μια γεύση από το VR/AR headset της, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο της βήμα στην αγορά της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

    Εάν λοιπόν οι leakers πέσουν μέσα, η stand-alone αυτή συσκευή της Apple που ενδέχεται να ονομάζεται Reality Pro, θα είναι πολύ πιο ισχυρή από το Meta Quest Pro αλλά και από τα υπόλοιπα headsets που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Όπως ακούγεται, αναμένεται να προσφέρει ανάλυση 4Κ σε κάθε μάτι και θα στηρίζεται σε 6 κάμερες και άλλους μικροσκοπικούς σένσορες, οι οποίοι θα επιτρέπουν μια πλήρη εποπτεία του εξωτερικού κόσμου με τη δυνατότητα για full body motion tracking. Επιπλέον, εάν οι φήμες και τα leaks έχουν βάση στην καρδιά του θα βρίσκεται ένα M2 chipset (το οποίο θα είναι πολύ ισχυρότερο από τις λύσεις που προτιμάει ο ανταγωνισμός), ενώ ενδέχεται να διαθέτει εξωτερικό battery pack.

    Πέραν του εν λόγω headset που θα αποτελέσει τον μεγάλο «πρωταγωνιστή» του WWDC 2023, η εταιρεία με έδρα το Cupertino αναμένεται να διαθέτει και άλλους καλά κρυμμένους άσσους στο μανίκι της. Για παράδειγμα, όπως είναι ένα φρέσκο MacBook Air 15 ιντσών, περισσότερα Macs και νέες αποκαλύψεις σε ότι έχει να κάνει με το υπό ανάπτυξη M3 chipset. Στο δε κομμάτι του software θα πρέπει να περιμένουμε να γνωρίσουμε όλες τις νέες προσθήκες, επεμβάσεις, αναβαθμίσεις που αφορούν στο iOS 17, καθώς επίσης και όλα όσα μας ετοιμάζει η Apple για τα iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17, αλλά και για το watchOS 10. Stay Tuned λοιπόν και μην ξεχαστείτε να ρίξετε μια ματιά στο YouTube link που ακολουθεί… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles