15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung δεν είναι πια «απόλυτος κυρίαρχος» στα smartphones ούτε στην αγορά της Νότιας Κορέας!

    Η Samsung “ζορίζεται” γενικώς τελευταία και εκείνο που δεν ανέμενε ίσως είναι ότι το μερίδιο αγοράς της θα αντιμετωπίσει προβλήματα και στη Νότια Κορέα, τη στιγμή που η Apple ανεβαίνει.

    apple-samsung-market-share-korea

    Σύμφωνα με τα νούμερα που μόλις αποκάλυψε η Counterpoint Research για την αγορά της Νότιας Κορέας, η διαφορά Samsung και Apple έχει μειωθεί δραματικά, με το μερίδιο της πρώτης στο διάστημα Οκτωβρίου/Νοεμβρίου να φτάνει στο 46%, ενώ η δεύτερη έχει “σκαρφαλώσει” στο 33%. Προφανώς, πρόκειται για μήνες λανσαρίσματος των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μία ξένη εταιρεία στη χώρα κερδίζει μερίδιο αγοράς πάνω από 20% και αυτό μόνο ανησυχητικό μπορεί να είναι για τη Samsung που τουλάχιστον στη Νότια Κορέα έδειχνε χωρίς αντίπαλο.

    Apple-Samsung-Korea-Nov-2014

    Το chart τα λέει όλα με τις μεταβολές στα μερίδια αγοράς και, μετά και τις πρόσφατες αναφορές και για την Κίνα, φαίνεται πως οι Νοτιοκορεάτες “ξύνουν” το κεφάλι προβληματισμένοι για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Το Samsung Galaxy S6 είναι μία καλή ευκαιρία που ίσως μπορέσουν να εκμεταλλευτούν, αν όντως πραγματοποιήσουν σ’ αυτό τις “δραστικές” αλλαγές που υπόσχονται οι διαρροές…

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles