20.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το STARTup LiVE Cyprus

    image012

    Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, την οποία έδωσαν από κοινού ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο CEO της ΜΤΝ κ. PhilipvanDalsen, και η ομάδα των διοργανωτών, ανακοίνωσαν το STARTupLiVECyprus που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Κύπρου στις 14, 15 και 16 Ιουνίου  με τη στήριξη της ΜΤΝ.

    Το STARTupLiVECyprus είναι ουσιαστικά μια τριήμερη εκδήλωση, στην οποία νέοι, επιχειρηματίες, φοιτητές και επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες τους και με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό να τις διαμορφώσουν, ώστε να αναδειχτούν σε πραγματικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα βραβεία των νικητών θα επιλεχθούν με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των ιδεών τους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και την προσελκύση επενδυτών από όλο τον κόσμο.

    Ο ChiefExecutiveOfficerτης MTNΚύπρου κ. PhilipvanDalsen  μιλώντας για το STARTupLiVECyprus δήλωσε σχετικά: «Έχουμε δεσμευτεί στην κυπριακή κοινωνία ότι θα προσφέρουμε πάντα περισσότερα. Για τους νέους και φιλόδοξους ανθρώπους, ιδίως στις μέρες μας, περισσότερα σημαίνει ευκαιρίες δημιουργίας και απασχόλησης. Ευκαιρίες να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους σε μεγαλύτερο κοινό και να γνωρίσουν επιτυχία. Γι’ αυτό είμαστε πρωτεργάτες στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που ευαισθητοποιούν, εμπνέουν και εκπαιδεύουν τη νέα γενιά στις νέες τεχνολογίες, στην καινοτομία και φυσικά, στις startups. Με αυτό το σκεπτικό στηρίξαμε το OpenCoffeeCyprus και μετά τη θερμή ανταπόκριση των Κυπρίων, με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε και το STARTupLiVECyprus, γιατί παρέχει αυτό που η τοπική κοινότητα χρειάζεται περισσότερο: δικτύωση, εκπαίδευση, υγιή ανταγωνισμό, καθοδήγηση από έμπειρους επιστήμονες, χειροπιαστά αποτελέσματα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί με αυτή τη διοργάνωση η Κύπρος μπαίνει, για πρώτη φορά, δυναμικά στον ευρωπαϊκό χάρτη των startups».

    Οι διαγωνιζόμενοι του STARTup Live Cyprus δεν θα ξεπερνούν τους 100, ενώ στις τρεις μέρες που θα διαρκέσει η εκδήλωση, θα εκπαιδευτούν για το πως πρέπει να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν επιχειρηματικά πλάνα και να προβάλλουν τις ιδέες τους αποτελεσματικά σε επενδυτές και ειδικούς επιχειρηματίες. Παράλληλα οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν βραβεία, τα οποία μεταφράζονται σε ευκαιρίες πανευρωπαϊκής προβολής και δικτύωσης της ιδέας τους. Νetworking, pitching, mentoring, selling με τη βοήθεια 30 επιχειρηματιών, επενδυτών, developers και ακαδημαϊκών από την Κύπρο και το εξωτερικό.

    Το STARTupLiVECyprus  εντάσσεται στο πλαίσιο του START Europe, ενός πανευρωπαϊκού θεσμού αφιερωμένου στη μετατροπή μιας startup ιδέας σε πράξη εντός τριών ημερών. Έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές πόλεις και παρέχει την απαιτούμενη δικτύωση, πόρους και κίνητρα σε άτομα και ομάδες, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όνειρό τους.

    image011

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles