30.9 C
Athens
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
More

  4 Σημαντικά SEO Τrends για το 2022

  Του Χρήστου Βρεκούση, SEO Manager – younet.digital

  Ο δυναμικός  κόσμος του Digital Marketing είναι ένας κόσμος που συνεχώς μεταβάλλεται, και το SEO δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τις νέες τάσεις στο Digital. Τα νέα δεδομένα υποδεικνύουν την αξία συγκεκριμένων παραγόντων που έχουν σημασία για όσους ασχολούνται ενεργά με την βελτιστοποίηση Iστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης.

  Σήμερα, υπάρχουν 4 ιδιαίτερα σημαντικές τάσεις που αφορούν το SEO:

  Η ταχύτητα είναι πιο σημαντική από ποτέ

  Από το Φεβρουάριο η Google επιβεβαίωσε τη συσχέτιση της ταχύτητας με το σύστημα ταξινόμησης των website. Για τη μέτρηση της, γίνεται χρήση τριών παραγόντων, που είναι γνωστά ως Core Web Vitals:

  • Largest Contentful Paint (LCP): Ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να εμφανιστεί το πιο σημαντικό περιεχόμενο στην οθόνη
  • First Input Delay (FID): Ο χρόνος που χρειάζεται για να μπορέσει ο χρήστης να αλληλεπιδράσει με το website
  • Cumulative Layout Shift (CLS): Ο χρόνος κατά τον οποίο μετακινείται το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη καθώς η σελίδα φορτώνει.

  Κατά την κατασκευή της ιστοσελίδας  θα πρέπει να ερευνηθούν και να ελαχιστοποιηθούν οι παραπάνω χρόνοι χρησιμοποιώντας το επίσημο εργαλείο μέτρησης της Google https://pagespeed.web.dev/

  Το ποιοτικό περιεχόμενο συνεχίζει να κυριαρχεί

  Πριν ακόμα ένας χρήστης του διαδικτύου αποφασίσει να αγοράσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, πραγματοποιεί έρευνα. Όσοι επενδύουν στο ποιοτικό περιεχόμενο με τη δημιουργία ενημερωτικών και χρήσιμων άρθρων, γνωρίζουν πως να δώσουν αξία στις αναζητήσεις των χρηστών.

  Φροντίστε ώστε το περιεχόμενο σας να είναι σχετικό με τα προϊόντα σας και να απαντά στα ερωτήματα των χρηστών με αμεσότητα και πληρότητα. Ένα κείμενο που ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες σχετικές με το θέμα που αναλύεται θα μπορέσει να παροτρύνει τον αναγνώστη να κάνει το επιθυμητή ενέργεια και να αγοράσει από εσάς.

  Μήπως ξεχάσατε το τεχνικό κομμάτι;

  Πολλοί επαγγελματίες αγνοούν το τεχνικό Seo, υποβαθμίζοντας το όταν έρχεται η ώρα να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός Website. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Site να μην είναι εύκολα προσβάσιμο από το Google Bot ή να μην γίνεται πλήρως κατανοητό και τελικά να μην μπορεί να αποκτήσει ικανοποιητικές κατατάξεις. Ρυθμίστε σωστά το Robots.txt, ελέγξτε τα sitemaps, και χρησιμοποιήστε structured data για να βοηθήσετε την Google να αναγνωρίσει το περιεχόμενο σας και να το κατατάξει ψηλά. Ελέγξτε διεξοδικά τον κώδικα της σελίδας σας για τυχόν «εντολές» που αποκρύπτουν το περιεχόμενο σας από τις μηχανές αναζήτησης. Η αμέλεια του τεχνικού Seo μπορεί να επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στις κατατάξεις του website σας.

  To Local SEO ήρθε για να μείνει

  Καθημερινά γίνονται πολλές αναζητήσεις σε τοπικό επίπεδο. Οτιδήποτε βρίσκεται γεωγραφικά κοντά μας, μας προκαλεί να το αγοράσουμε γιατί είναι εύκολο να μεταβούμε εκεί. Επαγγελματίες που βρίσκονται κοντά μας, συχνά μας εμπνέουν εμπιστοσύνη γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να τους επισκεφθούμε και να έχουμε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία.  Πώς όμως θα μπορέσετε να εδραιωθείτε στη μνήμη των δυνητικών πελατών που κάνουν τοπικές αναζητήσεις;

  • Βελτιώστε το Google Business Profile: Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό δωρεάν εργαλείο της Google που χρησιμεύει στην προβολή των επιχειρήσεων. Σε τοπικό επίπεδο μπορεί να σας φέρει σημαντική επισκεψιμότητα και περισσότερα τηλεφωνήματα.
  • N.A.P (Name, Address, Phone): Προβάλετε σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας σας, τα στοιχεία επικοινωνίας όπως τη διεύθυνση και το τηλέφωνο σας. Η Google θα τα καταγράψει και θα τα συσχετίσει με την επιχείρηση σας.

   

  Είτε κάνετε σήμερα τα πρώτα σας βήματα στο SEO, είτε έχετε εδραιωμένη παρουσία για χρόνια, τα παραπάνω trends θα αποτελέσουν χρήσιμες  προσθήκες για την στρατηγική σας. Η εστίαση στην ταχύτητα και στο ποιοτικό περιεχόμενο θα σας δώσουν την απαραίτητη ώθηση στις μηχανές αναζήτησης. Τέλος η επίλυση των τεχνικών θεμάτων και η ικανοποίηση των τοπικών αναζητήσεων θα αποτελέσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την βελτίωση των κατατάξεων σας.

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles