23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    4 βασικά είδη drones (ΜΕΑ) ανάλογα με τη χρήση τους!

    Ταχύτατα ή λιγότερο γρήγορα, μικρά κι ευέλικτα ή ογκώδη και σταθερότερα, οικονομικά ή «τσουχτερά», για διασκέδαση ή για επαγγελματικούς σκοπούς, το μόνο σίγουρο είναι ότι προσφέρονται για κάθε γούστο, επιθυμία ή ανάγκη!

    Τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (ΜΕΑ) ή αλλιώς drones, προσφέρονται πλέον στην αγορά σε τεράστιες ποσότητες και διαφορετικές ποιότητες, για πολλές και ποικίλες χρήσεις. Η ύπαρξη αυτής της τεράστιας γκάμας είναι λογικό να σας δυσκολεύει να επιλέξετε τα κατάλληλα dji drones. Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερις από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες, ώστε να κάνουμε την επιλογή σας λίγο πιο εύκολη.

    Πάμε να τις δούμε!

    1. Χειρός

    Ξεκινάμε με μία από τις οικονομικότερες κατηγορίες, που είναι τα drones χειρός ή mini drones. Με μέγεθος ίσο περίπου με την παλάμη του χεριού σας, τα mini drones είναι εξαιρετικά προσιτά (μπορείτε να αγοράσετε τέτοια δίνοντας και έως 100 ευρώ). Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που προσφέρουν είναι σχετικά περιορισμένες συγκριτικά με τα ογκωδέστερα «αδέλφια» τους.

    Επιπλέον, είναι ευέλικτα, εύκολα ελέγξιμα και διαχειρίσιμα, αφού συνήθως προορίζονται για πτήσεις σε εσωτερικούς χώρους, με τον κίνδυνο ζημιών να είναι ελάχιστος λόγω κατασκευής, τη στιγμή που προσφέρουν και πτήσεις σχετικά μεγάλης διάρκειας.

    Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κυρίως για λόγους αναψυχής, ενώ μπορεί να φέρουν και κάμερες για λήψη φωτογραφιών και κυρίως selfies, κάτι που μπορεί να τους δώσει και την εναλλακτική ονομασία selfie drones.

    2. Επαγγελματικά

    Πραγματοποιώντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο level up σε κόστος και δυνατότητες, σας συστήνουμε τα επαγγελματικά drones. Το συγκεκριμένο είδος drone, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν προορίζεται για οποιονδήποτε, αλλά κυρίως αφορά επαγγελματική χρήση.

    Τα επαγγελματικά drones σας προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα στον έλεγχο και άρα, πολύ καλύτερη εκτέλεση πτήσης. Είναι αρκετά μεγαλύτερα και ακριβότερα από τα λιλιπούτεια της προηγούμενης κατηγορίας. Οι ενσωματωμένες κάμερες υψηλής ανάλυσης που φέρουν είναι παραπάνω από κατάλληλες για την ικανοποίηση ποικίλων αναγκών και χρήσεων.

    Οι υπηρεσίες που παρέχουν μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επαγγελματική αεροφωτογράφιση και αεροβιντεοσκόπηση, κάλυψη διαφόρων ειδών εκδηλώσεων (γάμοι, συναυλίες κ.ά.), νυχτερινές λήψεις, επίβλεψη και παρακολούθηση έργων, προώθηση ακινήτων, βοήθεια σε γεωργικές εργασίες, επιτήρηση και έλεγχο, καθώς και πολλά άλλα.

    3. Αγωνιστικά

    Μια συγκέντρωση ερασιτεχνών πιλότων για αγωνιστικές επιδείξεις στην Καρλσρούη της Γερμανίας το (όχι και τόσο μακρινό) 2011, ήταν αυτή που γέννησε τα αγωνιστικά drones και καθιέρωσε τα σχετικά αθλητικά δρώμενα.

    Αν είστε λάτρεις της ταχύτητας, τότε τα αγωνιστικά drones είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

    Οι υψηλές ταχύτητες (φτάνουν περίπου τα 161 χιλιόμετρα/ώρα), το σχετικά μικρό μέγεθος και η συγκλονιστική ευελιξία τους να παρακάμπτουν τα διάφορα εμπόδια (σκάλες, τείχη, κ.ά.), που θα συναντούν στους αγώνες, πραγματικά θα σας συνεπάρουν!

    Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να χειρίζεστε το αγωνιστικό drone σας μέσω της ενσωματωμένης κάμεράς του σε FPV μορφή (First – person view), με τη βοήθεια εξειδικευμένης συσκευής που φοράτε στο κεφάλι, όμοια με τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που χρησιμοποιούνται σε διάφορα videogames. Αυτό σας προσφέρει την εμβυθιστική εμπειρία τού να βλέπετε με τα «μάτια» του drone σας και να νιώθετε σαν να πετάτε στις αγωνιστικές επιδείξεις που θα συμμετέχετε!

    4. Τηλεκατευθυνόμενα

    Αν πιστεύετε πως δε σας ταιριάζει ιδιαίτερα καμία από τις προηγούμενες κατηγορίες που παρουσιάστηκαν, τότε ίσως να σας φανεί χρήσιμη η παρούσα: τηλεκατευθυνόμενα drones. Εναλλακτικά, αποκαλούνται προσωπικά (personal), καταναλωτικά (consumer) ή drones για χόμπι (hobby drones).

    Το συγκεκριμένο είδος Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους είναι ιδανικό καθαρά για ψυχαγωγικούς λόγους χωρίς να έχει κανενός είδους εμπορική ή επαγγελματική χρήση. Γι’ αυτό συνήθως τα drones αυτού τους είδους είναι σχετικά μικρά και ελαφριά.

    Η φωτογράφιση και η βιντεοσκόπηση είναι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους θα σας χρησίμευε ένα hobby drone. Έτσι, θα μπορείτε να απαθανατίσετε, για παράδειγμα, τα πιο αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα των διακοπών σας ή να εξερευνήσετε τοπία και μέρη που δε θα μπορούσατε να απολαύσετε αλλιώς.

    Ακόμη, τα τηλεκατευθυνόμενα drones είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο «σπορ» και έπειτα, να ανεβείτε επίπεδο, αν φυσικά σας κάνει κέφι.

    Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και το γεγονός ότι αυτή η κατηγορία drones μπορεί να σας γλιτώσει από… σπαζοκεφαλιές, καθώς αποτελεί μια πραγματικά εξαιρετική (και σχετικά οικονομική) ιδέα για δώρο στα παιδιά σας! Είναι πάντα συναρπαστικό να «πετάς»!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles