17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Αυξάνονται οι μνηστήρες για την «Κωτσόβολος»

    Αυξάνονται οι μνηστήρες για την «Κωτσόβολος» και αυτό προφανώς αυξάνει αντίστοιχα τον ανταγωνισμό και ανεβάζει το τίμημα. Το ενδεχόμενο εισόδου της ΔΕΗ, που φέρεται να έχει εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη του CVC που κατέχει το 10% της εταιρείας, αλλάζει τις ισορροπίες, αφού οι εγχώριοι παίκτες (Γερμανός, Πλαίσιο) είχαν κατά νου μόνο το σκόπελο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Φουρλής, αλλά και η Quest χωρίς ωστόσο επισήμως να επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον.

    Ως προς τη διαδικασία τώρα θα πρέπει σε λίγες ημέρες (μέχρι τις 11 Αύγουστου) να κλείσει ο πρώτος κύκλος με τους πιθανούς ενδιαφερόμενους για τη διεκδίκηση της εταιρείας. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι -στους οποίους θα  προστεθούν και οι διεθνείς παίκτες / funds- που θα επιλεγούν από τη City, θα κληθούν στο data room τον Σεπτέμβριο για να αντλήσουν πληροφορίες. Ακολουθούν, οι δεσμευτικές προτάσεις και αν όλα πάνε καλά το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023.

    Πάντως η ΔΕΗ σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τα δημοσιεύματα περί πιθανού ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την εξαγορά της «Κωτσόβολος», διευκρίνισε ότι “δεν έχει καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση για την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας”.

    Σε κάθε περίπτωση, ένας από τους πυλώνες του Στρατηγικού Πλάνου της ΔΕΗ, το οποίο παρουσιάστηκε στην επενδυτική κοινότητα το Νοέμβριο του 2021, είναι και ο επαναπροσδιορισμός των εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της προσοχής της, παρέχοντας νέα προϊόντα και ανταγωνιστικά τιμολόγια.

    Ενδεχόμενη απόκτηση της «Κωτσόβολος», εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το στρατηγικό της σχέδιο της ΔΕΗ για πελατοκεντρικότητα και τη μετατροπή της σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας, καθώς αποκτά ένα έτοιμο πανελλαδικό δίκτυο με 93 καταστήματα στην καρδιά των αστικών κέντρων και με εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα οικιακών αναγκών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles