Καθώς όλο και περισσότεροι υιοθετούν την χρήση smart wearables για την καταγραφή διάφορων παραμέτρων της σωματικής άσκησης, όπως για παράδειγμα τη μέτρηση των βημάτων, του καρδιακού παλμού, των θερμίδων και την παρακολούθηση του ύπνου, το Πανεπιστήμιο του Stanford θέλησε να απαντήσει ένα καίριο ερώτημα, πόση ακρίβεια προσφέρουν τα fitness bands κατά τη συλλογή των δεδομένων. Η έρευνα περιελάμβανε τα wearables Apple Watch, Basis Peak, Fitbit Surge, Microsoft Band, Mio Alpha 2, PulseOn και το Samsung Gear S2 και 60 εθελοντές από διαφορετικές ηλικίες, χρώμα του δέρματος και δείκτη μάζας σώματος.
Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ιατρικός εξοπλισμός για να μετρηθεί η πραγματική κατανάλωση θερμίδων, με τη μέτρηση της καρδιακής πίεσης και της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην αναπνοή. Οι εθελοντές παρακολουθήθηκαν τόσο σε διάδρομο όσο και σε ποδήλατο. Η μέτρηση του καρδιακού παλμού ήταν γενικά ακριβής μεταξύ των διαφορετικών fitness bands. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης των θερμίδων, παρατηρήθηκαν ορισμένες αξιοσημείωτες διαφορές. Άλλωστε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετρηθούν οι θερμίδες με ακρίβεια, έχοντας συμπληρώσει εκ των προτέρων τη μάζα του σώματος και το ύψος.
Η καλύτερος υπολογισμός των δεδομένων μετρήθηκε με ένα περιθώριο σφάλματος 27% των πραγματικών θερμίδων. Το Apple Watch και το Fitbit Surge ήταν τα πιο ακριβή, κάτι που δεν συμβαίνει και με το PulseOn. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έρευνα, είναι ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σχεδόν όλα είναι ακριβή στη μέτρηση των καρδιακών παλμών, με τις μεγαλύτερες διαφορές να εντοπίζονται στις θερμίδες.
τα σχόλια είναι κλειδωμένα.