23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Αυτή είναι η Parisa Tabriz, η Security Princess της Google!

    Ο εκρηκτικός συνδυασμός ενός πατέρα από το Ιράν και μίας Πολωνοαμερικανίδας μητέρας δημιούργησε την Parisa Tabriz, που μεγάλωσε στο Σικάγο φτάνοντας μέχρι την Google. Το 2012 είχε μπει στη λίστα των “30 πιο ισχυρών γυναικών κάτω των 30 στο χώρο της τεχνολογίας” ενώ σήμερα είναι επικεφαλής μίας ομάδας 30 ατόμων που εργάζονται για την ασφάλεια του Google Chrome.

    Parisa-tabriz

    Όπως διαβάζουμε το secnews.gr,  η Parisa Tabriz ή αλλιώς “Security Princess” είναι αυτή στην οποία βασίζεται η Google για να διαφυλάσσει ένα πολύτιμο κομμάτι της αυτοκρατορίας της. Είναι επικεφαλής μιας ομάδας 30 hackers σε Αμερική και Ευρώπη, που προσπαθούν να… χακάρουν το ίδιο τους το αφεντικό, την Google. Η Parisa είναι γνωστή στον κόσμο του hacking, ακριβώς όπως ένας μυστηριώδης υπερήρωας comic που παρακολουθεί κι επιβλέπει την πόλη με τις δυνάμεις του, χωρίς να έχει απολύτως καμία κακή πρόθεση.

    Φανταστείτε έναν ιππότη σε μια λαμπερή λευκή πανοπλία, με ένα “white hat” που πολεμά τους “black hats”. Cool; Αυτό ακριβώς έχει και η Google. Γνωρίζοντας πόσο μεγάλη εταιρεία είναι, σίγουρα χρειάζεται κάποιον με ειδικές δεξιότητες, κάποιον που θα σκέφτεται σαν τους επιτιθέμενους, αλλά πιο γρήγορα. Κάποιον που θα προειδοποιεί την Google σχετικά με οποιοδήποτε θέμα ασφάλειας προτού αυτό γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους black hats.

    Η Parisa Tabriz λοιπόν συγκαταλέγεται μέσα στους 250 ερευνητές ασφάλειας που η Google εμπιστεύεται για την προστασία των δεδομένων των χρηστών και της υποδομής της εταιρείας. Η δουλειά της είναι να ξετρυπώνει τα bugs στον Google Chrome, τον Internet browser που χρησιμοποιείται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες ανά τον κόσμο και να είναι σίγουρη πως επιδιορθώνονται άμεσα, προτού υποπέσουν στην αντίληψη των κακόβουλων hackers.

    Στην ηλικία των 33 είναι μια από τους υπαλλήλους -διαμάντια της Google, στην οποία βρίσκεται από το 2007. Στην αρχή συμμετείχε σε ένα summer internship και μερικούς μήνες αργότερα ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία. Όσο για τον τίτλο Security Princess τον διάλεξε μόνη της όταν ετοιμαζόταν για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο γιατί δεν της άρεσε το “Information Security Engineer” και τώρα βρίσκεται ακόμη και στις business cards της… Άξιος ο τίτλος!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles