18.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Αλλαγή «σκυτάλης» στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

    Εφαλτήριο για το νέο Υφυπουργό κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία, το έργο του Κυριάκου Κόκκινου

    «Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και οι προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτούν να φέρουμε την Κύπρο σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο όσο αφορά στην έρευνα, την καινοτομία αλλά και το μεγάλο στοίχημα της μετάβασης προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο νέος Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππος  Χατζηζαχαρία κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής από τον προκάτοχο Κυριάκο Κόκκινο.

    Όπως είπε ο νέος Υφυπουργός «αφετηρία για την προσπάθεια που θα καταβάλουμε συλλογικά είναι τα πρώτα σημαντικά βήματα που έχει επιτελέσει ο προκάτοχος μου, ο αγαπητός Κυριάκος Κόκκινος μαζί με το εξαίρετο προσωπικό του Υφυπουργείου. Με τον κ. Κόκκινο έχουμε ήδη κάνει μια ενδελεχή συζήτηση επί των θεμάτων του Υφυπουργείου. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Διευθυντή, κύριο Χειμώνα, με τον οποίο επίσης είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση επί των θεμάτων και με τον οποίο προσδοκώ μια άριστη συνεργασία».

    Πάντως, κοινή παραδοχή  είναι πως στα χρόνια που υπηρέτησε στη θέση αυτή ο κ. Κόκκινος, «έτρεξε» με ταχυτάτους ρυθμούς μια σειρά καθοριστικών project για το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου, ενώ η ψηφιακή πρόοδος που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια αποτυπώνεται στα αποτελέσματα διεθνών δεικτών όπως ο δείκτης DESI στον όποιο η χωράς μας βελτίωσε την θέση της στην κατάταξη (κατά 4 θέσεις  τα τελευταία 2 χρόνια).

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles