23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ανοίγει σήμερα η αυλαία στις Νύχτες Πρεμιέρας

    Για μια ακόμη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, οι γνωστές μας Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, θα αποδείξουν πως όποιος έχει όραμα και αντοχές μπορεί να κάνει πολιτιστικά θαύματα για μακρύ χρονικό διάστημα. Από blockbuster και εναλλακτικές προτάσεις και από ξεχωριστά αφιερώματα μέχρι την θέσπιση βραβείου για την καλύτερη ελληνική ταινία μικρού μήκους, το φεστιβάλ τα διαθέτει όλα και φέτος και σας περιμένει να τιμήσετε ξανά την προσπάθειά του. Σημειώστε πως οι αίθουσες Odeon Όπερα 1 & 2 (στην Ακαδημίας) και Ιντεάλ (στην Πανεπιστημίου) θα αντικαταστήσουν το Αττικόν και τον Απόλλωνα ενώ οι Δαναός 1, Δαναός 2 παραμένουν σταθερές αξίες.

    Την αυλαία του 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας λοιπόν θα σηκώσει σήμερα το ερωτικό δράμα Rust and Bone του Jacques Audiard με την Marion Cotillard, ενώ πρέπει να τσεκάρετε κάποιες ταινίες που καλό θα ήταν να μην τις χάσετε. Μιλάμε για το Graceland, μία παραγωγή από τις Φιλιππίνες που αφηγείται ένα τρομερό θρίλερ διαφθοράς που διαδραματίζεται στους αδίστακτους δρόμους της πρωτεύουσας Μανίλα, το Αγάπη, Πίστη και Ουίσκι της Βουλγάρας Κριστίνα Νικόλοβα και το Η Ασφάλειά σας δεν είναι Εγγυημένη, η ανατρεπτική κομεντί – ντεμπούτο του Αμερικανού Colin Trevorrow.
    Από τα αφιερώματα ξεχωρίζουν εκείνο στον πολύ ιδιαίτερο αμερικανό σκηνοθέτη Whit Stilman αλλά και η κοντινή ματιά στην 100χρονη πορεία των μυθικών ιαπωνικών στούντιο Νικάτσου, με την προβολή εκλεκτών ταινιών τους,  Γουρούνια και θωρηκτά, Οι τελευταίες μέρες του Σογκουνάτου κλπ.

    Η εφετινή κριτική επιτροπή απαρτίζεται από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα (πρόεδρος), τον σκηνοθέτη Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, τον διευθυντή φωτογραφίας Ηλία Αδάμη και τον παραγωγό Κωνσταντίνο Κοντοβράκη.

    Αξίζει να σημειώσουμε πως το Φεστιβάλ αποφάσισε να μοιράσει περισσότερα δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους και να ρίξει τις τιμές των εισιτηρίων. Συνολικά, θα διανεμηθούν 2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, ενώ οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 4 έως 6 ευρώ.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles