23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    AOC 24P3QW Hands-On Review «Τα κάνει όλα και… συμφέρει»!

    Η AOC αποτελεί ένα από τα πιο ποιοτικά brands που υπάρχουν στην αγορά των monitors, προτείνοντας εξαιρετικές λύσεις που αφορούν τόσο το πιο «επαγγελματικό» κοινό, όσο και την πάντοτε απαιτητική gaming community (με τη γνωστή και εξαιρετικά πετυχημένη σειρά Agon). Το monitor 24P3QW που θα γνωρίσουμε στο review που ακολουθεί βρίσκεται ουσιαστικά κάπου στη… μέση, καθώς προσφέρει μια σειρά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα λατρέψουν τόσο οι χρήστες που επιθυμούν ένα πανίσχυρο εργαλείο στην εργασιακή καθημερινότητά τους, όσο και οι πιο «παιχνιδιάρηδες» users, οι οποίοι μπορούν να βασιστούν σε ένα monitor με ικανοποιητικά «entertainment» features.

    Sleek & modern looks!

    Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο 24P3QW αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η AOC σχεδίασε ένα 24άρι Monitor με γνώμονα τόσο το εργονομικό design όσο και τα κομψά looks. Με αρκετά μοντέρνα αισθητική και έναν αρκετά ελκυστικό frameless design με εξαιρετικά λεπτεπίλεπτα (ultra-thin) bezels, η πρόταση της AOC διαθέτει τη δυνατότητα να ταιριάζει αρμονικά σε κάθε χώρο, αλλά και σε κάθε setup γραφείου. To design του είναι μελετημένο έτσι ώστε να επιτρέπει τη δημιουργία multi-monitor setups, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια εργασίας για τους χρήστες που το επιθυμούν.

    Αυτό που αμέσως ξεχωρίζει και το κάνει να διαφέρει σε επίπεδο σχεδιασμού είναι η ενσωματωμένη Windows Hello webcam που βρίσκεται τοποθετημένη στην επάνω πλευρά του monitor, η οποία μπορεί μάλιστα να περιστραφεί σε περίπτωση που θέλετε να… αποκλείσετε τα αδιάκριτα βλέμματα. Η εν λόγω κάμερα με ανάλυση στα 2MP, λειτουργώντας σε συνεργασία με τα Windows επιτρέπει το ξεκλείδωμα του λειτουργικό, μέσω της αναγνώρισης προσώπου, ενώ παράλληλα αποτελεί μια βολική και εύκολη λύση για τους χρήστες που συνηθίζουν να πραγματοποιούν πολλά video conferences, καθώς διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο.

    Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η βάση του 24P3QW είναι εξαιρετικά σταθερή, ενώ ο στιβαρός και ευέλικτος βραχίονας, σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το ύψος του monitor κατά ύψος αλλά και σε θέση tilt και swivel, επιτρέποντας την κατακόρυφη διάταξη της οθόνης. Αν μη τι άλλο η εργονομία αποτελεί ένα από τα ατού του monitor της AOC.

    Ρίχνοντας μια προσεκτική ματιά στα διαθέσιμα ports, σίγουρα δεν θα απογοητευθείτε, καθώς διαθέτει 2 x HDMI 1.4, 1 x Display Port, 1 audio input jack, καθώς επίσης και 3 USB στο πίσω μέρος και 2 USB στη δεξιά πλευρά, μαζί με μία Kensington lock.

    Αναμφίβολα, ο αριθμός των διαθέσιμων USB θυρών, την καθιστούν ιδανική για τους επαγγελματίες που συνηθίζουν να συνδέουν πολλές συσκευές, οπότε σίγουρα μερικά παραπάνω ports μπορούν να αποδειχθούν σούπερ χρήσιμα (χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε στο πίσω μέρος του PC case σας). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το AOC 24P3QW διαθέτει και stereo ηχεία με 5+5W έντασης, τα οποία προσφέρουν ένα άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τέλος, τα διάφορα buttons ελέγχου για το OSD βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα στην κάτω δεξιά πλευρά, ακολουθώντας έναν πιο “old-school” design, χωρίς να υπάρχει κάποιο joystic όπως βλέπουμε σε πολλά monitors.

    Focus στη λεπτομέρεια!

    Το 24P3QW της AOC διαθέτει ένα IPS panel ανάλυσης FHD (1920 x 1080 pixels), πράγμα που σημαίνει εντυπωσιακά χρώματα και ξεχωριστή λεπτομέρεια. Τα χρώματα του display διακρίνονται για την ακρίβεια τους και το ευρύ φάσμα που καλύπτουν, από όποια πλευρά κι εάν τα κοιτάξετε. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα 1080p monitor, με τα 350 nits peak brightness, το οπτικό αποτέλεσμα αν μη τι άλλο κυμαίνεται σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.

    Πέραν της ποιότητας της εικόνας, ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει η AOC και στο κομμάτι της κίνησης. Με το refresh rate του monitor στα 75Hz, εδώ το μυστικό ακούει στο όνομα: Adaptive Sync, η οποία πρόκειται για μια τεχνολογία που αναλαμβάνει τον συντονισμό του ρυθμού ανανέωσης του monitor με την GPU σας, έτσι ώστε να έχετε το πιο “smooth” αποτέλεσμα στη κίνηση. Το Adaptive Sync feature αλλά και ο χαμηλός χρόνος απόκρισης (στα 4ms GtG) εξαλείφουν το stuttering και το screen tearing, αφήνοντας προβλήματα όπως screen lag και ghosting εκτός εξίσωσης. Για αυτό και η πρόταση της AOC είναι κατάλληλη και για τους λάτρεις του gaming αλλά και του entertainment, παρέχοντας ένα αξιοπρεπές visual αποτέλεσμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η 24P3QW της AOC έρχεται εξοπλισμένη με flicker free τεχνολογία, η οποία συμβάλλει στον εκμηδενισμό της κούρασης των ματιών, επιτρέποντας ουσιαστικά τα μεγάλα gaming sessions που κρατούν μέχρι το… πρωί. Ως είθισται, τη Flicker Free τεχνολογία συνοδεύει και λειτουργία Low Blue Light που αναλαμβάνει να περικόψει την βλαβερή μπλε ακτινοβολία για τα ματιά, μια λειτουργία που κάθε σύγχρονο monitor που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει στο «παλμαρέ» του.

    Ιδανική Allaround πρόταση

    Εάν αναζητάτε ένα ποιοτικό αλλά συγχρόνως Value for Money monitor, το οποίο να προσφέρει ιδανικό blending με το workspace σας, ενώ παράλληλα να είναι σε θέση να ανταποκριθεί εξαιρετικά και στις “entertainment” και gaming αναζητήσεις σας, νομίζουμε ότι το AOC 24P3QW αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Αποτελώντας την επιτομή του “All-Around” monitor και με την τιμή του να κυμαίνεται κοντά στα 200 ευρώ, αν μη τι άλλο πρόκειται για μια λύση που θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω! «Must-buy» για τους λάτρεις του Value for Money και της υψηλής ποιότητας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles