18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας: Συμμετείχε στις εργασίες του Work Stream 12 για την κυβερνοασφάλεια στον τομέα της υγείας

    Στην 5η Συνάντηση της Υπο-Ομάδας 12 (Work Stream 12) για την κυβερνοασφάλεια στον τομέα της υγείας συμμετείχε η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας Κύπρου. Η συνάντηση, επικεντρώθηκε στα θέματα κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζει γενικότερα ο τομέας της υγείας στην Ευρώπη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις απειλές και τις επιπτώσεις σχετικά με τη διαμορφωθείσα από τον Covid 19 κατάσταση, και τις υπηρεσίες υγείας.

    Πιο συγκεκριμένα, οι συζητήσεις εστιάστηκαν σε ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, ανάλυση σχετικών περιστατικών και επιθέσεων, τον καταρτισμό καταλόγων βέλτιστων πρακτικών και μέτρων για την κυβερνοασφάλεια στον τομέα της υγείας, καθώς και στον σχεδιασμό τρόπων αξιοποίησης των  αποτελεσμάτων από σχετικά Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στον τομέα.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η ΑΨΑ Κύπρου συμβάλλει στην εν λόγω ομάδα εργασίας από την έναρξη των εργασιών της, με γνώμονα την καλύτερη προετοιμασία του τομέα της υγείας στην Κύπρο για αντιμετώπιση απειλών και επιθέσεων κυβερνοασφάλειας, και την συμβολή της στις κοινές Ευρωπαϊκές προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles